Beni Hatırla
0
FORUMLAR > EDEBİYAT > franz kafka - dönüşüm
11.09.2010 15:47 PM
Seda
Selçuk Üniversitesi | Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

türk dili dersindeki final sorumuz

11.09.2010 17:09 PM

Okuduğum ilginç kitaplardan biridir ; Modern hayatın berabernde getirdiği sanayi devriminin insan gücünü önemsiz hale getirmesi ve insanı bi nevi böcekleştrmesi söz konusu bu ktpta .Değişim olarak ta geçer .
Okunması gerekn bi eser

12.09.2010 02:17 AM
Zeynep demiş ki:

Okuduğum ilginç kitaplardan biridir ; Modern hayatın berabernde getirdiği sanayi devriminin insan gücünü önemsiz hale getirmesi ve insanı bi nevi böcekleştrmesi söz konusu bu ktpta .Değişim olarak ta geçer .
Okunması gerekn bi eser

değişik bi yaklaşım.. bi hocanın görüşü fln mı bu mrk ettim?

12.09.2010 02:23 AM
Seda
Selçuk Üniversitesi | Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
Ömür demiş ki:

değişik bi yaklaşım.. bi hocanın görüşü fln mı bu mrk ettim?

sınavsal olark ana fikri kitabın ..

Bu mesajı
1 kişi beğendi
12.09.2010 02:25 AM

ya kafka işte yaa beynini sevdiğimin adamı

12.09.2010 02:30 AM
Oğuzhan Burkay
Hacettepe Üniversitesi | Amerikan Kültürü ve Edebiyatı

Kendi hayatına bakış açısıdan metaforik esintiler barındıran efsane yapıt.İnglizcesi 10 numaradır.Bomba bir eser.

Son Düzenleme: Oğuzhan Burkay Kuzucu @ 12.09.2010 01:32
Son Düzenleme: Oğuzhan Burkay Kuzucu @ 12.09.2010 02:33
13.09.2010 02:18 AM
Oğuzhan Burkay demiş ki:

Kendi hayatına bakış açısıdan metaforik esintiler barındıran efsane yapıt.İnglizcesi 10 numaradır.Bomba bir eser.

Son Düzenleme: Oğuzhan Burkay Kuzucu @ 12.09.2010 01:32

"Efsane yapıt-bomba eser.."  Sınavlarda yüksek alış sebebin anlaşıldı

Hakikaten metaforlar ilgi çekici,derste kitabı analiz ederken mest oldum deyip abartayım ben de

Son Düzenleme: Emine @ 13.09.2010 02:19
20.09.2010 12:54 PM
Burcu demiş ki:

inanılmaz bir eser, kafka 70 80 sayfada toplum,aile, sevgili, sosyal yaşam hepsinin analizini üstün başarıyla sergilemştir

ancak kendisini hemen ele vermez yazar, elinize ilk aldığınızda ne büyük bir saçmalık dersiniz kitap gözünüzde büyür kızarsınız kafkaya ama elinizden de bırakazsınız. bitince derin bir nefes alırsınız oh be! dersiniz fakat zaman zaman artık kafkayı ve gregor samsayı düşünmeye başladığınızı farkedersiniz. aynı zamanda içinizde diğer kitaplarını okumak için bir tarifsiz bir heyecan belirir. böylece davayı akabinden de amerikayı okumaya başlarsınız.. hadı ama bana bunun bir ruya yada hayal olduğunu söyle diye kavga edersiniz ama kafka sızı kendi dünyasına almıştır bile.

kesinlikle katılıyorum..

30.11.2010 21:18 PM
Abdullah
Kırıkkale Üniversitesi | Makine Mühendisliği

soyadı gerçekte " kavka "dır. kavka çekoslovakyada yaşayan bir karga cinsinin ismidir. bu kuş ülkenin bazı bölgelerinde bir uğur sembolü olarak görülürken bazı bölgelerde de felaket habercisi olduğuna inanılır. kafkanın soyadındaki bu ikilemin farkında olduğu ve bundan olumsuz etkilendiği iddia edilir.

var uyeara='/uyelerdeara.php'; var grupara='/gruplarda_ara.php'; var forumara='/forumda_ara.php';