Okuduğum ilginç kitaplardan biridir ; Modern hayatın berabernde getirdiği sanayi devriminin insan gücünü önemsiz hale getirmesi ve insanı bi nevi böcekleştrmesi söz konusu bu ktpta .Değişim olarak ta geçer .
Okunması gerekn bi eser ![]()
Okuduğum ilginç kitaplardan biridir ; Modern hayatın berabernde getirdiği sanayi devriminin insan gücünü önemsiz hale getirmesi ve insanı bi nevi böcekleştrmesi söz konusu bu ktpta .Değişim olarak ta geçer .
Okunması gerekn bi eser ![]()
değişik bi yaklaşım.. bi hocanın görüşü fln mı bu mrk ettim?
değişik bi yaklaşım.. bi hocanın görüşü fln mı bu mrk ettim?
sınavsal olark ana fikri kitabın ..
ya kafka işte yaa beynini sevdiğimin adamı![]()
Kendi hayatına bakış açısıdan metaforik esintiler barındıran efsane yapıt.İnglizcesi 10 numaradır.Bomba bir eser.
Kendi hayatına bakış açısıdan metaforik esintiler barındıran efsane yapıt.İnglizcesi 10 numaradır.Bomba bir eser.
"Efsane yapıt-bomba eser.." Sınavlarda yüksek alış sebebin anlaşıldı 
Hakikaten metaforlar ilgi çekici,derste kitabı analiz ederken mest oldum deyip abartayım ben de 
inanılmaz bir eser, kafka 70 80 sayfada toplum,aile, sevgili, sosyal yaşam hepsinin analizini üstün başarıyla sergilemştir
ancak kendisini hemen ele vermez yazar, elinize ilk aldığınızda ne büyük bir saçmalık dersiniz kitap gözünüzde büyür kızarsınız kafkaya ama elinizden de bırakazsınız. bitince derin bir nefes alırsınız oh be! dersiniz fakat zaman zaman artık kafkayı ve gregor samsayı düşünmeye başladığınızı farkedersiniz. aynı zamanda içinizde diğer kitaplarını okumak için bir tarifsiz bir heyecan belirir. böylece davayı akabinden de amerikayı okumaya başlarsınız.. hadı ama bana bunun bir ruya yada hayal olduğunu söyle diye kavga edersiniz ama kafka sızı kendi dünyasına almıştır bile.
kesinlikle katılıyorum..![]()
soyadı gerçekte " kavka "dır. kavka çekoslovakyada yaşayan bir karga cinsinin ismidir. bu kuş ülkenin bazı bölgelerinde bir uğur sembolü olarak görülürken bazı bölgelerde de felaket habercisi olduğuna inanılır. kafkanın soyadındaki bu ikilemin farkında olduğu ve bundan olumsuz etkilendiği iddia edilir.