'Bilinçli zeka, yaratıcı zekadır. kişisel kimliğinizi içinde bulunduran odur, gerçek düşünce buradadır. Bilinçaltı zekanın ise bir kimliği yoktur. Bilinçaltı bir kayıt cihazıdır; davranışları kaydeder ve düğmesine basınca o davranışları yürütür, otomatiktir. Bu çok kullanışlı birşeydir çünkü tekrar tekrar öğrenmek zorunda değilsinizdir, bir kez öğrenince onu kalıplaştırırsınız.
Sorun şu ki; bilinçaltı zekanın programladığı temel inanç ve davranış kalıpları öncelikle ebeveynlerimiz, öğretmenlerimiz, ailelerimiz ve toplum tarafından şekillenir.'
'Bu yüzden birçok insan çevremizden ne kadar kolay etkilendiğimizin farkında bile değildir. Karşılaştığımız her bir insan, yüzleştiğimiz her bir durum, televizyondan duyduğumuz her bir küçük sözcük.. Bunlar bilinçli zekamızı pek etkiliyor gibi görünmez fakat bilinçaltınız çevreden gelen her bir sinyalin, farkında olmadığınız halde sizi etkilemesine açık bir şekilde tasarlanmıştır.
Soru şu ki, bizler bilinçli mi yoksa bilinç dışı hayatlar mı yaşamaktayız?...'
kymaticadan alıntıdır.
yaşamıyormuşum ben. 
sanki bilinçaltımızdakileri bilicimiz sanıp yaşıyoruz.
bilinçli istem dışı
ben genelde çevrimdışı takılıyorum.
bilinçli yaşam nedir ya ? neyi yönlendirebiliyoruz ki?
not: sadece başlıga göre yorum yaptım yazılanları okumadım !
bilinçli yaşam nedir ya ? neyi yönlendirebiliyoruz ki?
not: sadece başlıga göre yorum yaptım yazılanları okumadım !
yorum yapmak için önce okuma yazma kurslarına katılmalısın ;) okumadan yorum yapman da çok anlamlı oldu be güzelim.
yorum yapmak için önce okuma yazma kurslarına katılmalısın ;) okumadan yorum yapman da çok anlamlı oldu be güzelim.
ssanırım arada bir sadece başlıga göre yorum yapmak gerek! önyargısızca! eleştirilebilir elbette!
okuma yazmam oldugum burada yorum yapabilmemden belli sanırım!
neyse saygılar!

öcüüüüüüü