Anasayfa
Beni Hatırla
3
FORUMLAR > FELSEFE > Kadın Filozoflar ve Düşünce Suçu
Bu mesajı
1 kişi beğendi
07.09.2010 15:59 PM
Candan demiş ki:

neden kadın filozof yok diyenlere sevgiler :))

Biz kadınlar felsefe yapmayız yaptırırız şiir yazmayız yazdırtırız 

Bu mesajı
1 kişi beğendi
07.09.2010 16:02 PM
Candan
Bilkent Üniversitesi | Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği
Tuba demiş ki:

Biz kadınlar felsefe yapmayız yaptırırız şiir yazmayız yazdırtırız 

evet, her şey sizin yüzünüzden oldu. o elmayı da sayenizde yemiş bulunduk.. :))

07.09.2010 16:02 PM
Kemal
Ege Üniversitesi | Bilgisayar Mühendisliği

realizm,rasyonalizm,sezgiclik,sosyalizm vb.. demek istemiştim.Kadının felsefesi yine kadın üzerine olmuş yazıdan gördüğüm kadarıyla.

07.09.2010 16:03 PM
Candan demiş ki:

evet, her şey sizin yüzünüzden oldu. o elmayı da sayenizde yemiş bulunduk.. :))

Ben masumum hiçbir şey yapmadım  ayrıca elma severim 

07.09.2010 16:05 PM
Candan
Bilkent Üniversitesi | Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği
Tuba demiş ki:

Ben masumum hiçbir şey yapmadım  ayrıca elma severim 

yiyen de ben olmadım zaten :) ama isteseydin çiğnerdim yasağı. olanla ölenin önüne geçilmez di mi :)

07.09.2010 16:06 PM
Candan demiş ki:

yiyen de ben olmadım zaten :) ama isteseydin çiğnerdim yasağı. olanla ölenin önüne geçilmez di mi :)

Doğru  

07.09.2010 16:09 PM
Kemal demiş ki:

realizm,rasyonalizm,sezgiclik,sosyalizm vb.. demek istemiştim.Kadının felsefesi yine kadın üzerine olmuş yazıdan gördüğüm kadarıyla.

yazıdan görmen gereken kadınların baskıcı tutum altında ezilip düşüncelerini özgür bir ortamda dile getirememeleri olması gerekiyordu bence..

örnek 1: Mesela, Sosyalist Programı (Arbeiterunium, 1843) ilk olarak ortaya Flora Triston tarafından atılmış olmasına rağmen dikkate alınmamıştır. Onun bildirisi Karl Marxın Komünist Manifestosundan 5 sene önce yayınlanmış ve Marxtan 10 kez daha fazla baskıya ulaşmıştı.

sevgiler...

Bu mesajı
2 kişi beğenmedi
08.09.2010 03:56 AM

Kadınların derine inebildiğini düşünmüyorum, bundan dolayı önüne çıkanları kullanmayı yeğleyen zeki kadın sayısı da fazla , pek zeki adamı mahveden zeki kadınlar varken kadınlardan filozof çıkacağını pek aklım almıyor

var uyeara='/uyelerdeara.php'; var grupara='/gruplarda_ara.php'; var forumara='/forumda_ara.php';