arkadaşınn sözü maddi zengnliği tam anlamyla anlatmş bencede
Öyle tabi daha 15-16 yaşıdaydık o zaman aklımız ermiyordu böyle manevi zenginlik işlerine ((:
Bence kimsenin uçamadığı bir yerde kimse gökyüzünde yalnız olmak istemezdi en azından sıkılırdı:) bahsettiklerin ayrıcalık gibi geldi bana. Bence mühim olan rahat,sağlıklı vb. yaşayarak gününü gün etmek değil, başkasının yüzünde patlayan tokadı hissedebilmektir. Başkalarının sahip olamadığı güzellikler benim için çok şey ifade etmez, bence mühim olan paylaşmanın erdemi; sağlığı, sevgiyi, mutluluğu. Çok mu abartıyorum? Zenginlik benim için tüm zenginlikleri kardeşçe paylaşabilmektir.
Yani uçmak dediğim normal insanken istediğin zaman kuş gibi yükselebilmek ve uçmak (:
Yoksa hep yukarıda kalmıcaz , sıkılma olmaz tabi ((:
Abartmıyorsun tabi ki sen mutluluk ve huzur istiyorsun senin de zenginliğin böyle (:
arkadaşının(sevgilinin) cebinde 5 kuruş para yokken cebinde olan tüm parayı birlikte harcayabilmektir.
arkadaşının(sevgilinin) cebinde 5 kuruş para yokken cebinde olan tüm parayı birlikte harcayabilmektir.
![]()
evdeki huzur zenginlik budur.. :) reklam kokan hareketler bunlar :)
zenginlik insanın kendine yakışanı giymesidir (ulan harbiden derin anlamlar taşıyormuş şu insanın kendine yakışanı giymesiyle kurulan cümleler)
"Pek çok çeşit zenginlik vardır ve zenginliğin kategorileri göz önünde tutulduğunda parası nedeniyle zengin olan bir insan en düşük seviyeli olandır. Bunu şu şekilde söyleyeyim: Maddi olarak zengin adam en yoksul zengin adamdır. Yoksulun tarafından bakıldığında o en zengin yoksul adamdır. Yaratıcı bir sanatçı, bir dansçı, bir müzisyen, bir bilim adamının tarafından bakıldığında, o en yoksul zengin adamdır. Ve nihai aydınlanmanın dünyası söz konusu olduğunda ona zengin bile denilemez."
Osho'nun Ego kitabundan
"Pek çok çeşit zenginlik vardır ve zenginliğin kategorileri göz önünde tutulduğunda parası nedeniyle zengin olan bir insan en düşük seviyeli olandır. Bunu şu şekilde söyleyeyim: Maddi olarak zengin adam en yoksul zengin adamdır. Yoksulun tarafından bakıldığında o en zengin yoksul adamdır. Yaratıcı bir sanatçı, bir dansçı, bir müzisyen, bir bilim adamının tarafından bakıldığında, o en yoksul zengin adamdır. Ve nihai aydınlanmanın dünyası söz konusu olduğunda ona zengin bile denilemez."
Osho'nun Ego kitabundan
teşekkürler paylaşım için (:
fakirliğin tersi