ola ki mysql kullanırsan .net ortamı için bir eklenti yüklemen gerekiyor,bu eklentiyle c# ile mysql bağlantısı kurabiliyorsun.bulamazsan bende var. bir şekilde sana yollarım.ama her daim microsoft sınırları içinde kalmak makul olacaktır.mysql-c# bağlantısı kurmak yer yer sıkıntılı oluyor.
Can cok teşekkür ederim kardeşim...
Bn sorunu sonunda hallettim yazayım ben olurda ilerde boyle bi problemle karsılandı..
Arkdaslar sql yada bı baska verı tabanı kullanıyorsak bu problemde benım yaptgım suydu..
update ederken datacommanbuilder bizim için delete insert ve update komutlarını barındırıo.o bizden sadece select bölümünü alarak işlen görüo.. peki bunu nasıl yapıo.?
bunu soyle düzenlio.. bizim degişiklik yaptgımız yerde row bilmem ne zıkkım var :) bu row bölümünde biz sayet silme yapmıssak delete ekleme yapmıssak insert degısme yapmıssak update bısey yapmamıssak unchange diye yazılıo ve datasettkılerını database kayderken buralardan yararlanıo.. bu problemde de bunları kullanıo dogru ama primerykey istio ben primerk key kullnamadgımdan dimanik sql hatası verıyodu.
verıtabanımızında id bölümnü otomotik 1+1 artan ayarladıktan sonra id bölümünü sağ tıklayık insert primery key diyoruz ve kaydeıoruz. sorun cözülü. hepsi buymus :))
yardımcı oldgunuz için cok tesekkür ederim..
unique id meselesi aklıma sonradan geldi.sen de sorunu çözmüşsün zaten.neyse geçmiş olsun :)