c# ile ugrasıyorum. ve bır projemde datagridview ile sql arasında baglatı kurdum disconnected baglanti..
{
Sqlconnectinon _Baglanti=new sqlconnectinon("sercer=localhost ;database KasaRapor; ıntegrated secury=true");
sqlcommand _command=new sqlcommand("select * from Kasaraporu" ,_Baglanti);
sqldataadaptor _DataAdap=new sqldatadaptor(_command);
sqldatabuilder bd=new sqldatabuilder(_DataAdap);
DataSet _ds=new DataSet();
_Dadap.Fill(_ds,"kasa");
datagiridview.Datasource=ds.Tables["kasa"];
}
formunLoadıane ve bu bolum calısıyor
ama btnGüncelle kısmana
{
_DataAdap.Update(_ds,"Kasa")
}
dedim..
şimdi datagridviewe ekleme yaparken sorun cıkmıo.ama silme ve degısme yaptgımda dinamik sql.... gbi bı hata verio.
Update yapraken neden hata verio ?
dataadapter için commad builder ı tanımladıgın zaman update komutunu kullanabilmen gerek direk. Dediğim gibi cok ta anlamam c# tan, ondan dolayı yardımcı olamıyorum
sanki syntax ve spelling hataları var,özellikle ilk satırda..database bağlantısı için header dosyalarını tam olarak ekledin mi ayrıca?
buraya kopyala yapıştır yaptıysan evet yazım hataları var.
server yerine sercer,
integrated - ıntegrated
falan
Bişi anlamadım , up olsun bari 
kodla uğraşmak kolay değil up sana :)
buraya kopyala yapıştır yaptıysan evet yazım hataları var.
server yerine sercer,
integrated - ıntegrated
falan
Kopyala yapıstır yapmadım :))
bu hataları hızlı yazarken oldu da bunlar sorun deil ..
anlamadgım nokta su , sqldatabuilder içinde insert update delete metodları içerıyo biz ona sadece select sorgusunu gonderırırız ve insert update delete kısılarını kendısı yapar dııye bılıyorum ben ve bu bılgıyıde emınım :)
ne kadar emın olsamda yapamadım o ayrı konu da databuilder kullanıyorum insert oluyor ekleme oluyor ama update ve delete olmuyor neden merak edıyorumm
Kopyala yapıstır yapmadım :))
bu hataları hızlı yazarken oldu da bunlar sorun deil ..
anlamadgım nokta su , sqldatabuilder içinde insert update delete metodları içerıyo biz ona sadece select sorgusunu gonderırırız ve insert update delete kısılarını kendısı yapar dııye bılıyorum ben ve bu bılgıyıde emınım :)
ne kadar emın olsamda yapamadım o ayrı konu da databuilder kullanıyorum insert oluyor ekleme oluyor ama update ve delete olmuyor neden merak edıyorumm
http://www.homeandlearn.co.uk/csharp/csharp_s12p1.html
burayı incelemeni tavsiye ederim.
vardır.
teşekkür ederim.. hm sanırım sqlden otomatik sayi ve primaykey koymam lazım ben ona evde bi bakım :))
tesekkür ederim arkdaslar..