ramazanın ilk günüden beri içiyorum. demekki içiliyomuş
sonucta bu dunya sebepler dunyasi. yani fizik kurallari isliyor. sivi maddeyi bogazindan asagi yercemi cekiyor tabi. ama onemli olan manevi boyut!
kimine hergun ramazan,kimine deil...ben denedim oldu =)
Herkesin kendisi gibi yaşamasını düşünmesini isteyen bir müslüman tribiyle karşı karşıyayız yine.
Müslümansa içmemesi gerekir, içiyorsa günahı onun boynunadır kimseye söz söylemek düşmez.
Değilse zaten sorun yoktur onun için.
İçene ay da yıl da fark etmez. Ramazandan bir gün önce içmeyi bırakanla ramazanda içenlerin hiçbir farkı yok gözümde açıkçası.
İçki içilir mi sorusuna cevaben :
İçilir, ben içtim bir şey olmadı beyler. İçmeye devam =D
Adamın birisi ramazan da iftara yakın Galata Köprüsünden evine doğru gider. Köprünün üstünden geçerken bir de Rakı - Balık kokusu gelir. Adam da derin bi iç çeker ve köprünü altına doğru gidip kim bu ramazan ramazan içen diye bakmaya gider. . Gider bakar ki içen bir turist. . . Adama tebessüm ederek nasihatta bulunur..
"Dininizin değerini bilin !" der. 
NeKaDaR biLiRsEn BiL sOyLeDiKLeRiN KaRsInDaKiNiN AnLaYaBiLeCeGi KaDaRdİR
bu bir buyuk bir kucuk harfli yazi yazmak cok hosmus. keske ben de usenmesem de yazabilsem...
hee Kuran'da matematiksel işlemlerle anlatılıyor değil mi iki ile çarpılır 3e bölünür yok öyle birşey ben alkol zaten ağzıma sürmem çok şükür ama bunu normalde de içsen büyük günah ramazanda da içsen büyük günah.
Kardeş bu konuda hadisler de var, bi tarafımızdan uydurmuyoruz, estafurullah. . İkisinde de büyük günah ama Ramazanda daha büyük günah. Mesela zina her yerde zina.Örneğimi mazur gör, Yatak odasında yaptığınla cami avlusunda yaptığın bir mi?
sonucta bu dunya sebepler dunyasi. yani fizik kurallari isliyor. sivi maddeyi bogazindan asagi yercemi cekiyor tabi. ama onemli olan manevi boyut!
dinde zorlama yoktur insan hürdür elbette..ister dünyada pişer ister ahirette..