herkesin lap topu ısınıyomuş, herkes aynı dertten müzdarip.
Konu sadece ısınma ve bu başlık değil. Bu başlıktan sonra Donanım bölümünde birçok başlığa göz gezdirdim de, cahil hissettim epey.
eğer bilgisayarın işlemcisi amd ise ısınması kaçınılmaz gibi bişi... onun dışında fan çok tozlanmış olabilir, eğer becerin ve cesaretn varsa açıp temizle... bi de bilgisayarın kolay soguması için özel bi silikon sıkıyolar bi yerine de onu senin bulup yapman gün, onu çok zorda kalırsan gidersn bi yere onlar halleder...
ayda bir açarım içini
toz moz bırakmam tertemiz yaparım
3yıldır kullanıyorum
kışın temizlemem evi ısıtırım, yazın temizler oturur yanında serinlerim
korkmamak lazım laptoptan
şimdilik, altına bi destek koyup, soldan da vantilatörü çalıştırdım. en kral soğutucu oldu.
markası acersa hiç korkma aç
fana ulaşması çok kolay
hp servisleri de ücretsiz hiç laga luga yapmadan temizliyolar
eğer netbooksa, orda dur derim
fana ulaşması zor
içini açıp kapatamayabilirsin tecrübeli değilsen

fan alın ben oyle yaptımm
onu sadece cd romun içini falan açmak istersen istiyo. küçük yıldız tornavidalar açıyo fan kısmını.
buz koyuyom ben sağına soluna üstüne :) su oluyo her taraf bigün kısa devre yapacak
laptop aşırı ısınma sorunu için internette forumlara bakındım. Laptop tozlamıştır. Elekrtik süpürgesi ile fandan toz çek gibi yöntemler vermişler. deneyenler varmış işe yaramış, siz ne dersiniz.
Edit: Soğutucu aldım işe yarıyor. Süpürgeyle uğraşmaya gerek yok.
Bir arkadaşım resmen hasta çocuğunun anlına ıslak bez koyar gibi bilgisayarın altına ıslak havlu koyuyuordu. yapma etme hava girmez fln derdik ama o havluyu koymayınca bilgisayar oyun oynarken fln yarım saat içinde kapanır idi.
param var diyosan bakım yaptır.. ama ilerde gene aynı sorunla karşılaşırsın.. harici fan alabilirsin.. bi de mümkün oldukça fan çıkışını kapatma, laptop un altına bişey koyup temas alanını minimuma indirebilirsin. benim işlemci amd kışın doğal gaz yakmıyorum sayesinde odayı ısıtıyo mübarek :D
ayn dert benım pc de de var