Bu başlığı görünce büyük bir saldırıya maruz kalıcam bunu biliyorum ancak biraz önce bir arkadaşın aldatan erkeklerle ilgili açtığı bir başlığı görünce aklıma bu kitap geldi ve elime aldım.
Ayşe Kardeşoğlu'nun ''Aldatılmak Güzeldir'' kitabı...
İnsanlar aldatılmaya ve aldatmaya okadar farklı gözlerle bakıyorlar ki.. Kimileri için aldatmak fiziksel kimileri için ise duygusal..
İnsanlara ''Bir başkasına karşı duygusal bişeyler hissetmesinimi yoksa tek gecelik bir ilişki yaşayıp hiç birşey hissetmemesinimi isterdiniz'' diye sorduklarında
Kadınların çoğunluğu eşlerinin sevgililerinin tek gecelik ilişkilerine razı olup duygusal birşeyler hissetmemelerini tercih etmiş.
Ancak erkekler ise kadınlarını bir başka erkekle paylaşmaktan korkup duygusal bişeyler hissetmesini tek gecelik ilişkiye tercih etmişler..
Kelaynak ve angut kuşları tek eşli olarak yaşayıp ölüyolarmış.. Hatta tek eşi olan kuş, eşi öldükten sonra bir daha çiftleşmiyormuş... Bu bana çok ilginç gelmişti çünkü en gelişmiş canlı olarak biz bile bunu yapamıyoruz....
Kitabın içinde ilgimi çeken bazı kısımlar vardı okumuş olanlar vardır elbet ama okumayanlar için paylaşmak istiyorum..
Lütfen okurken bana yönelik eleştirmeyin cümleler bana ait değil tamamen kitaptan alıntıdır. Bunu yazmam aldatılmayı veya aldatmayı savunmamdan da değil.. Ama herkesin dikkatini çekebilcek bi nokta olabilceğini düşünüyorum.
Ne erkeklere karşı nede bayanlara karşı bir saldırı hakaret yoktur....
''Arayış bizde olmayanı anlatır'
Ya da aldatıyorsak, güven ararız.''
-------
''Kadınlar tüm aşk hikayelerini sonsuza dek sürdürmeye çalışarak onları ziyan ederler.''
------
''Erkekler hür ve eşit olarak doğarlar, ancak daha sonra bazıları evlenir...''
-----
''Bir kadın eski kocasından nefret ettiği için yeniden evlenir; bir erkek ise eski karısına taptığı için. Çünkü kadınlar şanslarını denerler, erkekler şanslarını tehlikeye atarlar.''
-----
''Düğünlerde hep güler insanlar. Oysa düğünler hüzündür. Söz kesilir, nikah kıyılır, kına yakılır. Kıymak, kesmek, yakmak.. kan var hep''
-----
''Evliliğin neden olduğu sinir hastalıklarının şifası sadakatsizliktir.''
-----
''Evlilik insanın düşmanıyla yattığı tek savaş şeklidir.''
----
''Bazıları mutlu evliliğimizin sırlarını sorarlar. Biz haftada iki kez restorana gideriz. Biraz mum ışığı, biraz şarap, biraz dans, akşam yemeği... O salı günleri gider, ben cuma.''
----
''Evlenmeden önce gözlerinizi açık tutunuz, evlendikten sonra ise birini kapatınız.''
-----
''Kadınlar bekarken sadece evlenmeyi, evlendikten sonra her şeyi isterler.''
------
''Kadın her ihtiyacını karşılayabilcek tek bir erkek ister. Erkek; tek bir ihtiyacını karşılayabilcek her kadını..''
-----
''Biri sizi aldatırsa suç onundur, ikinci kez aldatırsa suç sizindir.''
-----
''Hamileliğin, sarımsağın,aldatmanın azıcığı olmaz.''
----
''Amerika da bir araştırma yapılmış. ..
Gece yarısı bir erkek neden yataktan kalkarmış. İşte sonuçları;
%1 sigara içmek için
%2 telefon için
%3 tuvalete gitmek için
%8 buzdolabına gitmek için
%83 eve gitmek için''
-------
''Ben istedim ben yaptım.Kimseyi suçlamıyorum, bedelini de ben ödüyorum d,yen insan, ne yaptıysa iyi yapmıştır.''
-----
''Erkekler ikiye ayrılır; aldatmış erkekler ve henüz aldatmamış erkekler.''
-----
''Evlilik bazen o kadar ağır olur ki taşımak için 3.kişi gerekir...''
----
''Affetmek ve unutmak iyi insanların intikamıdır.''
-----
''Gerçekten sadık olduğumuz yegane anlar; delice aşık olduğumuz anlardır. Ondan sonra ise; ya sadık gibi görünürüz, yada fırsat bulamayız.''
----
''Aldatılmak reçelin içinden çekirdeği çıkartılmamış bir vişneye denk gelmektir.
Ya soğuk kanlılıkla çıkartıp atarsınız
Ya dişinizi kırar ağlarsınız
Yada yutarsınız...''
-----
''Her güzel ve başarılı kadının arkasında, onu aldatmış onlarca erkek vardır.''
-----
''Eşinizle sevgiliniz arasındaki fark eşinizle şehvet olmadan yatağa girmenizdir.''
----
''Arılar bile en tatlı balın zehirli çiçeklerde olduğunu bilirler.''
--------
''Eğer erkek aldatmıyorsa;
%97 Aldatan erkek
%1 Yaşlılık nedeniyle dünyadan elini eteğini çekmiş erkek
%1 Ölmüş erkek
%1 Onlar zaten erkek değil''
-----
''Aldatılmış olmak için mutlaka üçüncü kişi gerekmiyor. Sevmediğin biriyle aynı yatakta yatıyor, ona sarılıyor ve hala aynı hayatı paylaşmaya devam ediyorken, başkalarını özlüyorsan işte bu aldatmadır.''
Lütfen okuyupta gelip bana saldırmayın..
başımağrıo
valla çok uzun okuyamam :)
öyle uzun yazmışsın ki okumaya kıyamadım...
Aldatırım ama aldanmam 
üşendim okumaya 
kimse okumak zorunda değil (= en azından saldırılmasın daha iyidir.
Lütfen okuyupta gelip bana saldırmayın..
hem okuncak hem saldırılmıcak
çok şey istiyorsun valla.
özet geç .. !
diyen olmamış, hayret :)