Anasayfa
Beni Hatırla
3
FORUMLAR > YAZILIM > Neden ubuntu kullanmıyorsunuz?
İlk Sayfa « 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 » Son Sayfa
30.07.2010 20:57 PM
Baris
Orta Doğu Teknik Üniversitesi | Maden Mühendisliği

Benim kardeşim kurdu ubuntu, yazılım sıkıntısı var onun kim ne derse desin, wine'ın alacağı daha çok yol var, donanım'ın driverları, özellikle video, doğru dürüst çalışmıyor, fifa, pes oynayamadık,  multiplatform yazılım oyun üretenler az, diğer türlü ben mühendislik programlarımı windowsta kullanıyorum. Kurcalamak adına ubuntuyu şöyle bi karıştırdık işte, iyi güzel afferin yapanlara ama hem bana iş açısından hitap etmiyor, hem de benim vaktim yok oturmamış bir işletim sistemi keşfetmeye (kendi içinde bir yere oturmuştur o ayrı)

27.08.2010 22:45 PM
Onur
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi | Elektrik-Elektronik Mühendisliği

ubuntu gerçekten güzel

bende windows 7 cıkana kadar ubuntu kullanıyordum ama win7 den sonra vazgeçtim ubuntu kullanmaktan. çünkü windows bu sefer yapmış

01.09.2010 18:29 PM
Hakan
Hacettepe Üniversitesi | Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

Tamamen kullanım kolaylığından ve kaynak fazlalığından kaynaklanıyor Windows kullanıcılarının fazlalığı birde linux tabanlı İşletim sistemleri desteği az, hangi kuruma gitsek Windows işletim sistemi, e tabi ister istemez genel kullanıcalar windows'a yöneliyor. Belli kişiler linux tabanlı sistem kullanıyorlar.

07.09.2010 07:06 AM

linux üzerinde wow oynayamıosun 3rd parti yazılım kullanman gerekiyor oynamak için TOS a aykırı ban yiyosun

+

ekran kartı eski ve desteklenmeyen windows platformunda bile 2.5 yıllık driverları ile kullanırken linux ta oyun oynamak iyice ızdırap

08.09.2010 16:11 PM
Hakkı demiş ki:

Ubuntu Türk yapımı değil fakat başka bir linux tabanlı işletim sistemi PARDUS tamamen Türk yazılımcılar tarafından TÜBİTAK bünyesi altında yazılmıştır ve dünyada ve Türkiyede popülerliği giderek artmaktadır. Şu sıralar gündemde Genel Kurmay Başkanlığının güvenlik nedeniyle tamamıyla windows u bırakıp Pardus a geçmesi söz konusu.

Tamamen Türk yapımı diyip kendimizi kandırıyoruz. UNIX kardeşim bu, ne Türk yapımı? :) Çekirdeği bize ait değil bunun. Binanın temelini UNIX atmış, sen dışını değiştirmiş PARDUS demişsin. 

Güvenlik olayı da çok iyi bir işletim sistemi olduğundan değil; çok az kullanıldığından. Hangi aptal hacker gidip de UNIX'e girmeye çalışır ki önünde milyonlarca Windows varken? Olay bundan ibaret..

PARDUS 2009'un driver sorunları vardı ayrıca. İnternete bile giremiyordum dizüstümle. Çok çalışılması lazım çooook..

Son Düzenleme: Erenus @ 08.09.2010 16:13
15.10.2010 20:29 PM
Mustafa
İzmir Ekonomi Üniversitesi | Yazılım Mühendisliği

linux tamamen bir sevda meselesi :P  yani ubuntu  gibi isletim sistemlerini onceki ! surumlerinde bir program yazmak icin ya da bir donanimi tanitmak icin bir suru forumu gezip kod arastirmaniz gerekirdi bunuda herkes yapmak istemez tabiki ama durum gittikce iyi duruma geldi ubuntu software center artik istedigimiz her turlu yazilimi rahatlikla bulup yuklememize izin veriyor ama daha basta su fikri ortadan kaldirmali opensource lar "alternatif olmak"  ne zamanki biz windowsun alternatifiyiz demeyi kesip adam akilli gelismeler yaparlar o zaman insanlar windowsu birakir 

23.10.2010 18:10 PM
Çağrı
Selçuk Üniversitesi | Fen Bilgisi Öğretmenliği

Neden ubuntu kullanalım? 

25.10.2010 19:36 PM

.exe oyunlarını fll performans oynamak isteriz. yada alternatif aynı kalite oyunlar.

26.10.2010 23:33 PM

Neden ubuntu kullanmıyorsunuz?

aslında neden Linux kullanmıyorsunuz diyip genişletmek lazım ve şöyle cevaplar vermek lazım 

Ücretsiz olduğu için 
özgürlükçü olduğu için 
bazı dağıtımları ücretsiz kargo ile kapıya geldiği için
bilgisayarını tamamen senin emrine verdiği için 

Linux Kullanmıyoruz (:  click click yapmak daha kolayımıza gidiyor herhalde (:

Bu mesajı
1 kişi beğendi
01.11.2010 01:21 AM
Merve
Ondokuz Mayıs Üniversitesi | Bilgisayar Mühendisliği

ubuntu kullanmanızı tavsiye ederim virüssüz çok temiz bir ortam , windowstaki gibi saçma sapan hatalar vermiyor, açılımı ve kapanımı çok hızlı bekleme derdi de yok eğer yazılımla da ilgileniyorsanız ubuntudan vazgeçmeyin derim :)

İlk Sayfa « 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 » Son Sayfa
var uyeara='/uyelerdeara.php'; var grupara='/gruplarda_ara.php'; var forumara='/forumda_ara.php';