Benim kardeşim kurdu ubuntu, yazılım sıkıntısı var onun kim ne derse desin, wine'ın alacağı daha çok yol var, donanım'ın driverları, özellikle video, doğru dürüst çalışmıyor, fifa, pes oynayamadık, multiplatform yazılım oyun üretenler az, diğer türlü ben mühendislik programlarımı windowsta kullanıyorum. Kurcalamak adına ubuntuyu şöyle bi karıştırdık işte, iyi güzel afferin yapanlara ama hem bana iş açısından hitap etmiyor, hem de benim vaktim yok oturmamış bir işletim sistemi keşfetmeye (kendi içinde bir yere oturmuştur o ayrı)
ubuntu gerçekten güzel
bende windows 7 cıkana kadar ubuntu kullanıyordum ama win7 den sonra vazgeçtim ubuntu kullanmaktan. çünkü windows bu sefer yapmış
Tamamen kullanım kolaylığından ve kaynak fazlalığından kaynaklanıyor Windows kullanıcılarının fazlalığı birde linux tabanlı İşletim sistemleri desteği az, hangi kuruma gitsek Windows işletim sistemi, e tabi ister istemez genel kullanıcalar windows'a yöneliyor. Belli kişiler linux tabanlı sistem kullanıyorlar.
linux üzerinde wow oynayamıosun 3rd parti yazılım kullanman gerekiyor oynamak için TOS a aykırı ban yiyosun
+
ekran kartı eski ve desteklenmeyen windows platformunda bile 2.5 yıllık driverları ile kullanırken linux ta oyun oynamak iyice ızdırap
Ubuntu Türk yapımı değil fakat başka bir linux tabanlı işletim sistemi PARDUS tamamen Türk yazılımcılar tarafından TÜBİTAK bünyesi altında yazılmıştır ve dünyada ve Türkiyede popülerliği giderek artmaktadır. Şu sıralar gündemde Genel Kurmay Başkanlığının güvenlik nedeniyle tamamıyla windows u bırakıp Pardus a geçmesi söz konusu.
Tamamen Türk yapımı diyip kendimizi kandırıyoruz. UNIX kardeşim bu, ne Türk yapımı? :) Çekirdeği bize ait değil bunun. Binanın temelini UNIX atmış, sen dışını değiştirmiş PARDUS demişsin.
Güvenlik olayı da çok iyi bir işletim sistemi olduğundan değil; çok az kullanıldığından. Hangi aptal hacker gidip de UNIX'e girmeye çalışır ki önünde milyonlarca Windows varken? Olay bundan ibaret..
PARDUS 2009'un driver sorunları vardı ayrıca. İnternete bile giremiyordum dizüstümle. Çok çalışılması lazım çooook..
linux tamamen bir sevda meselesi :P yani ubuntu gibi isletim sistemlerini onceki ! surumlerinde bir program yazmak icin ya da bir donanimi tanitmak icin bir suru forumu gezip kod arastirmaniz gerekirdi bunuda herkes yapmak istemez tabiki ama durum gittikce iyi duruma geldi ubuntu software center artik istedigimiz her turlu yazilimi rahatlikla bulup yuklememize izin veriyor ama daha basta su fikri ortadan kaldirmali opensource lar "alternatif olmak" ne zamanki biz windowsun alternatifiyiz demeyi kesip adam akilli gelismeler yaparlar o zaman insanlar windowsu birakir
Neden ubuntu kullanalım? 
.exe oyunlarını fll performans oynamak isteriz. yada alternatif aynı kalite oyunlar.
Neden ubuntu kullanmıyorsunuz?
aslında neden Linux kullanmıyorsunuz diyip genişletmek lazım ve şöyle cevaplar vermek lazım
Ücretsiz olduğu için
özgürlükçü olduğu için
bazı dağıtımları ücretsiz kargo ile kapıya geldiği için
bilgisayarını tamamen senin emrine verdiği için
Linux Kullanmıyoruz (: click click yapmak daha kolayımıza gidiyor herhalde (:
ubuntu kullanmanızı tavsiye ederim virüssüz çok temiz bir ortam , windowstaki gibi saçma sapan hatalar vermiyor, açılımı ve kapanımı çok hızlı bekleme derdi de yok eğer yazılımla da ilgileniyorsanız ubuntudan vazgeçmeyin derim :)