Uzun zamandır ubuntu kullanıyorum ve windows kökeliğinin sebebini bir türlü anlamış değilim.
Herkesin aklına yazılım sıkıntısı geliyor. ASLINDA ÖYLE BİRŞEY YOK.
ve birde %100 virüssüz temiz bir işletim sistemi kullanmak istemez miydiniz?
Eğer başlığa ilgi olursa ubuntu hakkında daha çok bilgiye yer vereceğim...
İsimden kaybediyor bence. :/
açıklar mısın dostum?
Herkes kullanmasın zaten, özel kalsın..
En çok kullandıgım yazılımlar,Autocad,Cinema 4d,Archicad,3dsmax sorunsuz çalışacağını bilsem bir dakika çekmem Windows'u.
Biraz bilgi verebilcekmisin peki?
En basitinden "Wine" uygulamalarını ubuntu üzerinde çalıştırabiliyorsun =)
İşletim sisteminin 20 saniyede açıldığını hayal edin?
Yalnız şöyle de bir şey var ki Linux kullanımı zor bir işletim sistemidir..
Kod yazmaktansa tıklamayı tercih etmek kabul edilebilir bir neden bana göre..
Zaten Linux genellikle advanced kullanıcılar tarafından tercih edilir, o yüzden tüm dünyaya yaymaya çalışmak bence abesle iştigal etmektir..
Özünde bir profesyonel hava vardır zaten, açık kaynak, alın kullanın, beleş gibi bir zihniyete birebir aykırı;ama bu şekilde lanse ediliyor nedense..
Ubuntu Türk yapımı değil fakat başka bir linux tabanlı işletim sistemi PARDUS tamamen Türk yazılımcılar tarafından TÜBİTAK bünyesi altında yazılmıştır ve dünyada ve Türkiyede popülerliği giderek artmaktadır. Şu sıralar gündemde Genel Kurmay Başkanlığının güvenlik nedeniyle tamamıyla windows u bırakıp Pardus a geçmesi söz konusu.
Uzun zamandır ubuntu kullanıyorum ve windows kökeliğinin sebebini bir türlü anlamış değilim.
Herkesin aklına yazılım sıkıntısı geliyor. ASLINDA ÖYLE BİRŞEY YOK.
ve birde %100 virüssüz temiz bir işletim sistemi kullanmak istemez miydiniz?
Eğer başlığa ilgi olursa ubuntu hakkında daha çok bilgiye yer vereceğim...
neden ubuntu kullanılmaz? çünkü kullanıcıların vazgeçemeyeceği bir çok yazılımın linux karşılıklarını bulamazsınızda ondan. Alternatifler var denilebilir ancak en basitinden kaç tane oyunun linux karşılığı vardır. wine windows'da çalışan programları yüzde yüz desteklemedikçe bu tarz konular laftan öteye gidemez kanımca.
Yalnız şöyle de bir şey var ki Linux kullanımı zor bir işletim sistemidir..
Kod yazmaktansa tıklamayı tercih etmek kabul edilebilir bir neden bana göre..
Zaten Linux genellikle advanced kullanıcılar tarafından tercih edilir, o yüzden tüm dünyaya yaymaya çalışmak bence abesle iştigal etmektir..
Özünde bir profesyonel hava vardır zaten, açık kaynak, alın kullanın, beleş gibi bir zihniyete birebir aykırı;ama bu şekilde lanse ediliyor nedense..
Ben tamamen kullanıcı arayüzlü bir işletim sistemi olan "ubuntudan bahsediyorum" linux un yüzlerce çeşiti var.
http://www.turkdownload.gen.tr/resimler/presimler/Ubuntu_Mockup_Hardy_Heron_by_willwill100_thunb.jpg
yukarıdaki sürüm ubuntunun eski versiyonu. Yeni versiyonundan bahsetmiyorum bile