Herşey sponsor değil. Biz neden 3 arkadaş garajda toplanıp bir oyun yazmıyoruz? Sorun ney biliyor musunuz? Herkes bencil, herkes ben yaparım peşinde o yüzden herkes afallıyor. Bu zihniyet değişmediği sürece bence şirketlerden de yatırım beklemek çok mantıksız.
bir de bilgisayar oyunları delileri var tabi (:
istediği kadar gelişsin . ben yine alman oyunlarından oynarım. o herifler iyi yapıyor.
Korsan.
Tembel olmamız. Emek sarf etmeden para kazanma düşüncesinin bir hayli yaygın olup genlere işlemiş olması.
Devletin böyle bir politikasının olmaması ve özel sektörün bu kadar maliyetli bir işin içine girip kendisini riske atmaması.
vs.
mount and blade warband çok kral lan. savaş sistemi aynı türdeki diğer rpg'lerden çok çok üstün bence. grafikler, konu ve oynanabilirlik biraz zayıf ama taleworlds'deki elemanlar bence zor olan kısmın hakkını vermiş.
hayret kimse ergenekon, derin devlet, masonlar falan dememiş sebeplere
çünkü bir oyunu geliştirmek yıllar alıyor... iyi bir oyun çıkartabilmek için bu konuda tecrübe ve bilgi sahibi nispeten büyük bir ekip gerekiyor.. yeni kurulmuş bir firmanın devlet tarafından desteklense bile yıllar boyunca hiç gelir elde etmeden ayakta kalabilmesi çok zor... çünkü türkiyedeki arge destekleri önce harca sonra geri al tarzında...mevcut pazar gözönüne alınacak olursa da ufak firmaların uluslararası pazarda yarışabilecek oyunlar geliştirmesi daha da zor.. türkiye'de yurtdışındaki kalitede oyunların çıkabilmesi için büyük bazı firmaların bu sektöre girip büyük paralar yatırması lazım.. bu da yakın zamanda pek mümkün gözükmüyor...
Üniversitemizde bunun yüksek lisansı olmasına rağmen çoğu arkadaş ve ben, konunun üstüne gitmeyi soğuk buluyoruz. Çünkü garantisi yok. İş garantisi zayıf. Tamam çok zevkli, ama birşeyler yapmak istiyorsan gerçekten "birşey" ortaya koyman lazım. Ekip lazım, sponsor lazım.. Öyle flash oyunlarla bu iş olmaz..Ha ben Türkiye'de kalmam zaten defolur gider Amerika'daki oyun şirketlerini denerim diyen varsa; hakim olduğu programlama dilini kendisinden daha iyi bilmesi gerekiyor
İş yaş kısaca..
korsan bitmesi lazım bunun için en azında Türklerin desteklediği oyunlarda Crysis gibi