biraz gerçekçi olmak gerekirse oyunu yazdınız kaç adet satabileceksiniz :)
para konuşur bu kadar basit...
Satış rakamı 15 i geçmez de ondan!
ilk 14 ü, aileniz ve yakın akrabalarınız ayıp olmasın diye alırlar ,
15. yi alan sidici abi ondan bi 100-200 tane basar , satılırsa devam eder ama siz o ara patlarsınız , Satamazsa da "Hay X senin yapacağın oyunu..." der ve siz yine patlarsınız.
countr ı aşarsak gelişmsz demektır
kardeşim ben onu bunu bilmem türklerin çıkardığı oyunların hepsi taklitten ibaret tabi para kazanamayız... yeni bi fikir ortaya çıkarsada satarız klasik milli mantığımız bu :) olayın bide teknolojik boyutu var o konuda ne durumdayız bilmem onlada bilgisayar okuyan arkadaşlarımız ilgilensin bi zahmet :)
Yeterli yatırım yok. Şimdi herkes aşşağı yukarı oyun yapımcılarında ve sponsorlarda suç aramış ama, şu anda evinizde kullandığınız internetin hızını düşünün. Kimse evde kendi kendine oturarak oyun yapamaz. Hiç bu alanda ders almamış, bilgisi olmayan insanlarda yapamaz. Eee ülkemizde Pc Game Engineering diye bi bölümde olmadığına gore bu sektör gelişemez.
Şahsen 10 senedir oyun oynamaktayım hiç "bende bi oyun yapsam ya" dememdim, çünkü bence imkansız. Biz millet olarak adamlar yapmış bizde oynayalım mantığında olduğumuz için bu sekttörde geri kaldı. Umarım Mount&Blade, Crysis, İstanbul Kıyamet Vakti, Kabus 22 gibi oyunlar bize örnek olurda yavaş yavaş gelişiriz.
Yeterli yatırım yok. Şimdi herkes aşşağı yukarı oyun yapımcılarında ve sponsorlarda suç aramış ama, şu anda evinizde kullandığınız internetin hızını düşünün. Kimse evde kendi kendine oturarak oyun yapamaz. Hiç bu alanda ders almamış, bilgisi olmayan insanlarda yapamaz. Eee ülkemizde Pc Game Engineering diye bi bölümde olmadığına gore bu sektör gelişemez.
Şahsen 10 senedir oyun oynamaktayım hiç "bende bi oyun yapsam ya" dememdim, çünkü bence imkansız. Biz millet olarak adamlar yapmış bizde oynayalım mantığında olduğumuz için bu sekttörde geri kaldı. Umarım Mount&Blade, Crysis, İstanbul Kıyamet Vakti, Kabus 22 gibi oyunlar bize örnek olurda yavaş yavaş gelişiriz.
Ülkede Pc Game Engineering diye bir bölüm olması gerekmiyor komik olmayalım. Sanki diğer ülkelerde varmış gibi..
Yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ve belki de elektrik-elektronik mühendisliği bölümleri oyun geliştirme için gerekli olan alt tabanı öğrenciye verir. Öğrenci seçmeli derslerini oyunlarla ilgili alır. Oyun üzerine gitmeyecek olsam da kendi üniversitemde 7-8 tane ders var oyun geliştirmeyle ilgili. Bunun da üzerine öğrenci yüksek lisans ve doktora yapar, projelerde bulunur. Kendini geliştirir. Direct-X kesinlikle öğrenir.
En basitinden şöyle bir olay var, kaç kişinin haberi var ki bundan?
http://fbe.ieu.edu.tr/game.php
boş işlerle uğraşıyorlar heralde
crysis türk alman iş birliği diye biliyorum ben.
birde neden bu kadar aşağılanır onu anlamıyorum. onların gelişmişlik seviyesi ile bizimki aynı mı? isviçre hollanda portekiz falan oyun sektöründe çok mu gelişmişler.
bu kadar az bir gelirle bu gelişmişlik az mı?
türkler yapamaz edemez!!!!!
bu nedir arkadaş ya, sen kendine inanmazsan kimse s.klemez seni afedersin.
maalesef sorgusuz sualsiz yıkıcı eleştiri anlayışına sahibiz.ezberlenmiş klişe cümlelerden öteye gidemiyoruz
harbi türk oyunları bu gidişle flastan öteye geçemecek gibi duruyor