arkadaşlar okuduğumuz hikaye olur öykü olur roman olur hatta hoşumuza giden bir dergideki bir yazı yada derginin yahut mecmuanın o sayısı olur. burada paylaşalım ve eleştrilerimizi - iyi yada kötü olsa da- sunup birbirimizi bilgilendirelim.
belki bi sonra okumak isteyeceğim kitap sizin okumuş olduğunuz ve beğendiğiniz yahut yerdiğiniz bir kitap olabilir.
paylaşalım.
mesela ben ilber eni ortaylıdan osmanlıyı yeniden keşfetmek i okudum en son. iyi hoş güzel kitap - ikincisi çıktı sanırım benim okuduğum ilki- ama ilber ortaylı kitaptaki kelimeleri inatla anlayamayacağımız sözcüklerden seçmiş.
bir tarih öğrencisi anlayabilir yahut eski türkçeye merak duyan her hangi biri ama beni yordu açıkcası. yanı sıra kitapta çoğunlukla düşük cümlelere rastladım.
ancak eğer derseniz ki ben az buçuk bilirim eski türkçe alın mutlaka okuyun. benim için acaip faydalı oldu mesela.
kitap 6 günde çok rahat biten bi kitap
üzerinde de 7.50 etiketi var fiyat olarak
şimdilerde nasıldır bilemicem
haziran 2006 da almışım ancak başladım da okudum
tahsin yücel - gökdelen
günümüze ve geleceğimize dair yine çok yerinde saptamaları var. bu kitabında "yargının özelleştirilmesi"ne takılmış.
bir süredir tahsin yücel okumadığımdan da olabilir tabi ama çok hoşuma gitti gökdelen, tavsiye ederim.
bir de anlamadığım "6 günde çok rahat bitecek bir kitap" nasıl oluyor acaba?
Sahipsiz Türkiye-Osman Özbek
Şüphesiz strateji analizi türündeki kitaplarda yazarlar kendi görüşlerini okuyucuya empoze etmek isterler.Bu bu kitapta çok gözünüze çarpmasa da size hafiften dokunduruyor.Ben buyum cümleleri gibi...Sizi içine çekmek gibi değil de,kendi görüşleri olduğunu anlatmak babında.. Belgelerle anlatım olduğundan,terör örgütlerinden tutun da Türkiye'deki 12 Eylül'e kadar bağlantılı pek çok çi ve dış destekli bölücü ve irticai faaliyetleri gün yüzüne çıkarıyor.Asıl önemli olduğu nokta-ki konusu da buradandır.Yolsuzluklar!!!Her gelen iktidarın kendi bankasını soyduğunu unutkan halkımıza bir kez daha aktarıyor.Ecevit-Bahçeli-Yılmaz koalisyonu zamanı yolsuzlukla mücadele de görev alan,daha sonra bu davadan alınan ve başka yere tayin edilen,bu nedenle de kendi iradesi ile TSK'dan istifa eden bir tuğgeneral(tüm de olabilir:S)in kaleminden,bir solukta okuyabileceğiniz bir kitap (aradaki karikatürler de ayrı bir hava katıyor hani kitaba :D)
iyi hatırlattın. şimdi sıra o kitapta onu okumalıyım
ahmet inam - hayatımızdaki ince şeylere dair
ya bu adam niye sevilmez ben çözemedim, ders almadığımdan mı acaba?