Allah'a çok şükür ki O'nun varlığına ve kudretine şüphesiz inanıyorum. ben Allah'a yönelik olarak senin inanabileceğin tüm kısımlarla kendimi ona teslim ettim zaten. yani yarım inanç derken kimin inancı yarım ona bakmak lazım.
şüphesiz inanıyorsun ve teslim oldun anlıyorum seni kötü birşey değil ama her yiğidin yoğurt yemesi ayrı kanka bizim de ibadetimiz bu ne yapalım üstelik cennette beklemiyoruz.Tanrımız için yanarız biz cehennemlerde.Sövmeyiz kazanın içinden;)
Başlığı anlamadım, konuya girdim dedim ilk postu okurum anlarım yine anlamadım
bence biraz açmalı bu konuyu merak eden kişi, tam olarak neyi,neden soruyor, benim aklıma bir sürü şey geldi soruya sebep olabilecek, tam olarak neden böyle bir soru sorulmuş,hangi olay sonucu "Allah varsa neden 'bir'dir" denmiş,biraz açıklanmalı,anlaşılabilir olması için..
Veysel Kardeş, bu konuyu açan zaten içinde haset ve fesat besleyen biriymiş ki, Allah'ın varlığına inanmayan Kâfirlerin inanma ihtimali varsa da bunun önüne engel koymak.
şüphesiz inanıyorsun ve teslim oldun anlıyorum seni kötü birşey değil ama her yiğidin yoğurt yemesi ayrı kanka bizim de ibadetimiz bu ne yapalım üstelik cennette beklemiyoruz.Tanrımız için yanarız biz cehennemlerde.Sövmeyiz kazanın içinden;)
bu düşünceni tebrik ediyorum da, neden cennet beklemiyorsun? üniversiteden mezun olmayı bu kadar istiyosun da (genel olarak soyledim bunu) cennet gibi eşsiz bir ödülü olan maratonu neden terk ediyosun. ve işin en ilginç tarafı çok zor bi sınavda değil bu.
Bıkmadınız mı yahu dinimle uğraşmaktan...
bu düşünceni tebrik ediyorum da, neden cennet beklemiyorsun? üniversiteden mezun olmayı bu kadar istiyosun da (genel olarak soyledim bunu) cennet gibi eşsiz bir ödülü olan maratonu neden terk ediyosun. ve işin en ilginç tarafı çok zor bi sınavda değil bu.
ben meseleye sınav gözüyle bakmıyorum.yaşıyoruz işte.kimseyi rahatsız etmeden arkanda kötü iz bırakmadan gidiyorsan ne mutlu sana.beklemiyorum gideceğimden de şüpheliyim kitaba göre varlığından yokluğundan bile şüpheliyim he iş ödül mantığı inancada karşıyım son olarak inanç içten gelir inanırsın illaki karşılığında birşey beklemek buna istinaden tanrı tarafından bişey vaadedilmesini saçma buluyorum.
Veysel Kardeş, bu konuyu açan zaten içinde haset ve fesat besleyen biriymiş ki, Allah'ın varlığına inanmayan Kâfirlerin inanma ihtimali varsa da bunun önüne engel koymak.
önüne geçeydim gitme değeydim :D

inanmak isteyen zaten inanır...dağ olsan duramazsın...
şimdi bir kere cümlen düşük allahun varlığına inanmayan kafirler demişsin burdan ancak iki kere allahın varlığına inanmayan anlamı çıkar çünkü kafir zaten allahın varlığına inanmayanlara denir.daha sonrasında sen ne zannediosun tekbir! allahu ekber die bi başlık açında bu kafirlerin allaha inanacağını mı? hepimiz yetişkin kendi düşünce yapısına sahip olan insanlarız sen hiç merak etme bu saatten sonra çocuk değiliz ihtimalimiz varsada yok olsun hepimiz düşünüp sorguluoruz yada sorgulamıoruz kimimiz ama sorgulayanın diğerine sen neden sorgulamıosun demeye hakkı olmadığı gibi sorgulamadan inananında sen nie allaha inanmıosun yada sorguluosun demeye hakkı yoktur kaldıkı dinimiz gereğince bütün gönderilmiş kitaplara ve peygamberlere inanmak zorundasın bu aynı zamanda sana neyi aşılamalı hoşgörüyü! yani inanana saygı inanmayanada ayrıca senin işitmek istemediğin sözler sarfediliosa dinlemiceksin çünkü allah onunda allahı inanıp inanmamk ona kalmış veyahut bilerek günaha girmek hiç kimse buna karışamaz.
ya bu başlıgı açan adam islamiyeti sorgulamamış ki yada senin onun inancını sorgulamamış arkadaşımız kafasına takılan neden sorusunu sormuş bende sizi soruyorum tamam inanıyorsunuz ama siz neden bu kadar körü körüne inanıp sorgulamıyorsunuz
Ben içindekileri bilemem, samimi bi'şekilde düşündüklerini,merak ettiklerini yazdığını düşündüğümden, kendi düşündüklerimden bir kısmını paylaştım samimi olarak.. Teşekkür ediyorum cevabın için sanada, bana Çağrı deyiniz lütfen..

önüne geçeydim gitme değeydim :D

inanmak isteyen zaten inanır...dağ olsan duramazsın...
arkadaşım zaten inancı zayıf olanların kafasına saçma sapan sorular sokarak bunların cevaplarını bulmasını bekliyorlar ve doğal olarak bu da bir engel oluyor.