bunlarin en buyugu tanridir. digerleri tanri olamaz. ancak melek olurlar
böyle bir konu da yazarken daha fazla ön bilgi verilmeli bence.. felsefe başlığında bir cümle i,le başlık açmak anlamsız..
Başlığı anlamadım, konuya girdim dedim ilk postu okurum anlarım yine anlamadım
bence biraz açmalı bu konuyu merak eden kişi, tam olarak neyi,neden soruyor, benim aklıma bir sürü şey geldi soruya sebep olabilecek, tam olarak neden böyle bir soru sorulmuş,hangi olay sonucu "Allah varsa neden 'bir'dir" denmiş,biraz açıklanmalı,anlaşılabilir olması için..
çinliler sahtesini yapmadı mı daha ... 
"en" zarfını başka nasıl taşıyabilirdi.tek olmalıydı ki en güçlü,en yüce,en doğru...
bende buraya gelmek istiyorum zaten,
o zarfı kim taşıtıyor, biz olmalıydı diyoruz, biz en güçlüsü olmalı, o da bi tane olmalı, o da görünmez olmalı...
biz 'en' demek istedigimiz icin olmasın o? 'en'i olmalı diye herşeyin, bir şey bulmadık mı?
Başlığı anlamadım, konuya girdim dedim ilk postu okurum anlarım yine anlamadım
bence biraz açmalı bu konuyu merak eden kişi, tam olarak neyi,neden soruyor, benim aklıma bir sürü şey geldi soruya sebep olabilecek, tam olarak neden böyle bir soru sorulmuş,hangi olay sonucu "Allah varsa neden 'bir'dir" denmiş,biraz açıklanmalı,anlaşılabilir olması için..
allahın 'bir' olmasındaki sebep nedirr? ya bundan daha açıklayıcısı yok, ama iki olsa kargaşa olurdu denmesi yetersiz, ve hep aynı ola cıkan cevap şu;
bir olmalı.
Neden " bir " olmasın ? Olmaması için bir neden yok ?
( Eğer inanıyorsan )
bende buraya gelmek istiyorum zaten,
o zarfı kim taşıtıyor, biz olmalıydı diyoruz, biz en güçlüsü olmalı, o da bi tane olmalı, o da görünmez olmalı...
biz 'en' demek istedigimiz icin olmasın o? 'en'i olmalı diye herşeyin, bir şey bulmadık mı?
herşeyi insan aklının aldığı şekilde yorumlamıyor muyuz. bu soruya da aynı mantıktan istiyosun cevabı. düşünsene birçok tanrı olsaydı hakkaten hani insanalr inançalrını kıyaslamaya götürürdü. o zaman neden bir tanesin?
iyi de kolay soru niye tıkanmışlar ? 
Neden " bir " olmasın ? Olmaması için bir neden yok ?
( Eğer inanıyorsan )
bu soruları sorarak mı inanıyoruz buna?
neden bir olmasın? olmaması icin bi neden yok? o zaman tamam inanıyım ben tek tanrılı bu dine..?
bu hala sorunun cevabı degil ama gonca :S
Tamam "iki yada daha fazla olsa aralarında bir kargaşa olurdu" gibisinden bir cevabı saçma buluyorsun.. Birde şöyle düşün, herşeyi yaratan tek bir Tanrı yok buna gücü yetmiyor diyelim ve kendisine yeni yeni tanrılar yaratıyor.. Kendisine de Tanrıların Tanrısı gibisinden bir isim veriyor.. Kendisi de bir Tanrı,yarattıklarıda.. ancak bu Tanrıların Tanrısı'nı da 'yaratan' bir Tanrı olabileceği mantığı çıkıyor bu durumda.. Bu durumda da Tanrı'nın aciz olduğu, herşeye yetişemediğinden yeni tanrılar yarattığı gibi bir sonuç çıkıyor ortaya, böylece Tanrı'nın 'kudreti' de zarar görüyor.. Bu konu buradan dört büyük melek'in neden var olduğuna doğru gider..