Beni Hatırla
1
FORUMLAR > FELSEFE > "Allah yok." diyosunuz; peki o zaman neden eleştiriyorsunuz?
İlk Sayfa « 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » Son Sayfa
Bu mesajı
1 kişi beğendi
1 kişi beğenmedi
09.06.2010 00:36 AM
Tolga demiş ki:

Sansürü kırma çabası içinde olan yazarlar dedin ya Sade'a ithafen pes diyorum kardeşim, bu cehalet bile olamaz; neyse, sana ve tanrına iyi geceler dilerim.

Seks kitabı yazan ömrünü  zıtlıklara adayıp yarı içerde yarı dışarda yaşayan bi adam okudum vikepedi den. Ha dedim ki ama yinede gidip bakıcam kitaba. Belki gözden kaçırdığım birşey vardır.

Bu mesajı
2 kişi beğendi
1 kişi beğenmedi
09.06.2010 00:43 AM
Burcu demiş ki:

durumunu  hiç 

iyi  görmüyorum

gökhan.

Durumum kötü evet. Şu tek cümleye  hayır arkadaşım öyle değil dicek adam bulamadım. Bi başlık attım oraya gelen yanlış yazmışsın dedi giden sen salaksın dedi,  saçma saçma şeyler yazıp gittiler. Bi çıkış noktası aradım ben gelen hakaret oldu.

Oturup düşündüler  cevap bulamayınca beyin kötüleme şeklinde bi çıkış gösterdi. Basit olanı buydu tebrikler.

Yehova Şahitleriyle, Yahudilerle, Ateistlerle saatlerce oturup konuşurum.Verdikleri kitapları okurum. Her insan farklı bi fikire gebedir. Her duyduğun fikirde yeni penceredir bana göre. Ama yok tartışacak adam yok.

09.06.2010 00:47 AM
Ümit Murat
Atılım Üniversitesi | Yazılım Mühendisliği
Gökhan demiş ki:

Beni eleştirmeyi geç arkadaşım . 

Ben  hesap sormuyorum soru soruyorum.

Basın eksileri dedim çünkü yorum yapamıyacak adam gelip eksi basıp gidecek.

Varsa soruma bi cevabın alayım. Yoksa sende bas eksini soruyu görmezden gel.

De ki konu yanlış yere açılmış, şurayı yanlış yazmışsın, başlığı açan salak de git.

Varsa bi yorumun soruyu cevaplar nitelikte  amenna.

Olmayan bir şeyi eleştirmek imkansızdır. Ben eleştirirken, eğer Allah olarak nitelendiriyorsam onu, Müslümanlığı eleştiririm. Çünkü Müslümanlıkta Allah olarak geçer. Evet, gelelim cümlenin devamına, sanki bir Allah var gibi düşünüp, onun gönderdiği kitap olan Kuran'ı ve emirlerini eleştiririm. Kuran'da yazanı eleştiririm. Kuran'ı eleştirmekle alakası ise, Allah tarafından yazıldığının söylenmesidir. Yani onunla bağlantılıdır. İfadelerim de kesinlik yok çünkü ben böyle düşünmüyorum. Bu daha çok nasıl eleştirirsin sorusuna cevap oldu, ama yine de gerekliydi. Nedenine gelince, onun tarafından yapıldığı söylenen bunca şey bana tamamen mantıksız ve imkansız geliyor. Eleştirmemin diğer nedeni ise düşünce paylaşımı. Diğer inanan, inanmayan ya da karmaşada olan insana doğrularımı göstermek. Eh, bunu da benim düşünceme zıt olan din ve Tanrı kavramını eleştirerek yaparım.

Soruyu soruş tarzının felsefeyle alakası olduğunu düşünmüyorum. Evet, bence başlık yanlış yerde. Adam belki sorunu mantıksız buldu, gereksiz buldu. İnanıp inanmaması değil, soru gereksiz geldi. Zaman kaybı, bence saçma, verdim eksimi gidiyorum dedi. Sorunun olduğu yerde böyle bir şeyi yazman, insanları kışkırtmaktan başka bir şey değil.

Umarım cevabım sana mantıklı gelir. İyi akşamlar.

Bu mesajı
2 kişi beğendi
09.06.2010 00:48 AM
Ugur
Marmara Üniversitesi | Eczacılık

Tanrı iddiası sonucu olmasın o ?

09.06.2010 00:49 AM
Murat demiş ki:

Birgün bir adam İmam Gazalinin yanına gelir ve "Üstad der, Ben Allah'ın varlığını 99 defa ispatladım"

İmam Gazali "Eyvahh ki Eyvah!" diye başlar. Şaşkınlıkla bakan adam "Neden?" der.

"Sen Allah!ın varlığından 99 defa şüphe etmişsin" der.

İman bir kabuldür.

Konuyu açan arkadaş

Dibi delik kaba Hakk'ın suyunu taşıyıp yorulma, dolduramazsın!

Müşteri olmadan gelip geçene "Gel,al" demeyle aldıramazsın...

Ben o müşteriye soruyorum. Geçtin almadın neden. Paran mı yok ? Bu üründeki problem nedir?

Daha iyisini yapabilmek için müşteri bulmak için sormak gerek.

Ben gelin inanın demiyorum.

Ben neden almıyorsun diyorum.

Bu mesajı
1 kişi beğenmedi
Gökhan demiş ki:

Ateizm bile Allah olduğu için çıkmıştır olmayan bişeyi eleştirmek mümkün değildir

Sürç-ü lisan olduysa affola. Umarım sizinde işinize yarar.

Başlığı açmamdaki amaç:

Son Düzenleme: Gökhan Temeltaş @ 09.06.2010 02:08

Cahilsin. 

Nokta.

Bu mesajı
1 kişi beğendi

birşeye yok diyorsan onun varlıgını kanıtlıyorsundur

09.06.2010 00:50 AM

cünkü olmayan bir seye inananlara böyle kendilerini kandırlamarından vaz gecmelerini istediğimiz icin..

Gökhan demiş ki:

Ateizm bile Allah olduğu için çıkmıştır olmayan bişeyi eleştirmek mümkün değildir

Sürç-ü lisan olduysa affola. Umarım sizinde işinize yarar.

Başlığı açmamdaki amaç:

Son Düzenleme: Gökhan Temeltaş @ 09.06.2010 02:08

ateizm allahtan once cikmis olmasin sakin piyasaya :)

ateizmin varligi allahin varligini kanitlamaz, dinlerin varligini kanitlar.

Bu mesajı
1 kişi beğendi
1 kişi beğenmedi
Çağrı Mert demiş ki:

Cahilsin. 

Nokta.

Cehaletime ver pardon.

Olmayan bişeyi eleştir beni bu cehaletten kurtar.

İlk Sayfa « 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » Son Sayfa
var uyeara='/uyelerdeara.php'; var grupara='/gruplarda_ara.php'; var forumara='/forumda_ara.php';