Beni Hatırla
1
FORUMLAR > FELSEFE > "Allah yok." diyosunuz; peki o zaman neden eleştiriyorsunuz?
Bu mesajı
1 kişi beğendi
22.01.2012 19:37 PM
Gökçe
Trakya Üniversitesi | Mütercim-Tercümanlık

"Ateizm bile Allah olduğu için çıkmıştır olmayan bişeyi eleştirmek mümkün değildir"

Gökhan, keşke bu cümleni yazmadan önce biraz düşünseymişsin :) Ateizm, Allah olduğu için çıkmıştır diye bir şey söz konusu değil. Biraz araştırmak gerekir diye düşünüyorum bir şeyler iddia etmeden önce. Ben senin için yazayım:

"Ateist, tanrı veya tanrıların varlığını hayal ürünü bulan kişidir. Ateizm bir inanç değildir. Çoğu zaman yanlış ifade edildiği şekli ile (tanrıtanımaz kelimesinde olduğu gibi) tanrıyı inkar eden kişi değildir. Çünkü "inkar", varolan bir şeyin reddedilmesi anlamı taşır, oysa ki ateistlere göre tanrı varolmadığı için onun "inkar edilmesi" de yanlış bir terminolojik kullanım olacaktır."

Ve ayrıca; "Ateizm kelimesinin kökleri Eski Yunanca'ya dayanır. "Atheos" (theos, Yunanca "tanrı" demek olup başındaki "a" ön takısı ile olumsuzluk belirtir.)"

Bunlar kökenbilim açıklamaları (Kaynak: Vikipedi). Yani kelimenin kökü İslam'dan çok önceye, antik çağlara dayanıyor.

Not: Herhangi bir tartışma amacıyla yazmadım. Sadece bilgi paylaşımı amaçlıdır.

Bu mesajı
1 kişi beğendi
1 kişi beğenmedi
23.01.2012 03:17 AM
Ayhan
Celal Bayar Üniversitesi | Makine Mühendisliği

Hayatımda bu kadar zekice bir çözümleme görmemiştim. Bu gibi çıkarımları okuduktan sonra neden Allah'a inanamadığımı anlıyorum. Ben bu kadar zekice çıkarım yapacak beyin kıvrımlarına sahip değilim.

Bu mesajı
2 kişi beğendi
23.01.2012 03:19 AM

Allah var beyler, bosuna debelenmeyin 

Bu mesajı
1 kişi beğenmedi
23.01.2012 03:21 AM
Ayhan demiş ki:

Hayatımda bu kadar zekice bir çözümleme görmemiştim. Bu gibi çıkarımları okuduktan sonra neden Allah'a inanamadığımı anlıyorum. Ben bu kadar zekice çıkarım yapacak beyin kıvrımlarına sahip değilim.

Ahmet
Anadolu Üniversitesi | Elektrik-Elektronik Mühendisliği

0-6

Evrim teorisini tek soruyla çürüten adam geldi aklıma

23.01.2012 03:24 AM
Onur
Yıldız Teknik Üniversitesi | Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği

Bu mesajı
1 kişi beğenmedi
23.01.2012 03:26 AM
Bu mesajı
1 kişi beğendi
23.01.2012 04:07 AM
Soner demiş ki:

Allah var beyler, bosuna debelenmeyin 

Başlığı kapatalım gereken cevap verilmiş. 

23.01.2012 06:17 AM
Huseyin
Selçuk Üniversitesi | Harita Mühendisliği

Cek Cumhuriyeti macini hatirlayin millet...O'na dualarimiz olmasaydi nasil alirdik o maci? Dusunun ve itaat edin huysuzluk etmeyin

@581

Ayrica konu zaten kapanmis

var uyeara='/uyelerdeara.php'; var grupara='/gruplarda_ara.php'; var forumara='/forumda_ara.php';