Beni Hatırla
1
FORUMLAR > FELSEFE > "Allah yok." diyosunuz; peki o zaman neden eleştiriyorsunuz?
İlk Sayfa « 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 » Son Sayfa
09.06.2010 00:59 AM

ateistler olmayaymış nolurmuş bu hocam forumlarının hali :D gün aşırı ateizm ve ateistlerle alakalı başlıklar.. bi rahat bırakın arkadaşım insanları ya inanır inanmaz kasmayın bu kadar

Bu mesajı
1 kişi beğendi
09.06.2010 01:00 AM
Ümit Murat
Atılım Üniversitesi | Yazılım Mühendisliği
Buse demiş ki:

birşeye yok diyorsan onun varlıgını kanıtlıyorsundur

Çok güldüm ya =) "Buse, sen başa aşık değilsin. Aaa, senin bana aşkını kanıtladım." Diyerek tezini çürütmüş oldum, üzgünüm =) Keşke biraz düşünüp yazsaydın...

09.06.2010 01:01 AM

=)

Bu mesajı
1 kişi beğendi
09.06.2010 01:01 AM

evet ataizmi ateizmi eritmek için kullanabiliriz

09.06.2010 01:02 AM
Dinçer demiş ki:

bu tür başlıkların felsefe forumunda açılması zaten sinir birşey de neyse...

konuya gelecek olursak...

zemin burasıysa, felsefede "kanıt yükü" ( burden of proof) iddayı ortaya koyan taraftadır. Dolayısıyla binyıllardır Allah vardır diyenler ispat durumundadır...

Ama yaşanabilir dünya olması için hepimiz birbirimizi sevmeliyiz...

İyi geceler...

felsefe deneyle kanıtlanamıyacak olan durumlarda a priori terimini mi kullanıyordu ?

Bu mesajı
1 kişi beğendi
09.06.2010 01:02 AM

taşın sesini duydunuz mu?

Bu mesajı
1 kişi beğenmedi
09.06.2010 01:03 AM
Orhan demiş ki:

allahı eleştirmek nedir aq biri bana bunu anlatsın ne olur.

allahın varlıgını tartısmak ya da mevcut allah inancını elestirmek falan olmasın o? ya da böyle bisey.

var ve ya yok demek eleştirimidir ?

Bu mesajı
1 kişi beğendi
1 kişi beğenmedi
09.06.2010 01:05 AM
İlker demiş ki:

sacmalamayın..Felsefe bilgisine bile ihtiyac yok böyle bir sey icin..

Odamda adriana lima yok diyorsam adriana limanın burada oldugunun kanıtı mdır bu durum...

Edit: sözde soru cümleme yanıt vermemenizi,hatta beni kaale bile almamanızı öneriyorum azizim..

Adriana Lima diye bi şahıs olmasaydı eğer bu yargıya varabilirmiydin ?

09.06.2010 01:07 AM
İbrahim Deniz
Ankara Üniversitesi | Jeofizik Mühendisliği
Gökhan demiş ki:

var olmayan bişey üzerine eleştiride bulunablirsen eğer varlığını  ispat etmiş olursun benide ihya etmiş olursun.

tanrı olabilir yada olmayabilir ama ateizm bu yüzden oluşmadı ateizm onun varlığına inanan insanlar olduğu için var yani anlıyacağın arkadaşım söledklerin çok basit ve saçma umarım idrak etmişsindir.

Bu mesajı
2 kişi beğendi
2 kişi beğenmedi
09.06.2010 01:08 AM
Huseyin Nail
Orta Doğu Teknik Üniversitesi | İnşaat Mühendisliği

Burden of proof fallacy:

Bir nevi black and white fallacy:

Tanım:  Bir şeyin yanlışlığının ispatlanamamış olması nedeniyle doğru olduğunu ya da doğruluğunun ispatlanamamış olması nedeniyle yanlış olduğunu ileri sürmek. Bu Siyah-Beyaz Safsatasının özel bir şeklidir. Bu safsata Bir şey aksi ispatlanamadığı sürece doğrudur varsayımına dayanır.

Örnek : Allahın varlığı kimse tarafından kanıtlanmamıştır. Öyleyse Allah yoktur.

Örnek : Allahın yokluğu kimse tarafından kanıtlanmamıştır. Öyleyse Allah vardır.

Son Düzenleme: Huseyin Nail Karaaslan @ 09.06.2010 01:09
İlk Sayfa « 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 » Son Sayfa
var uyeara='/uyelerdeara.php'; var grupara='/gruplarda_ara.php'; var forumara='/forumda_ara.php';