Anasayfa
Beni Hatırla
14
İlk Sayfa « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » Son Sayfa
26.08.2009 03:35 AM
Şükrü Bezen  demiş ki:

Microsoft teknolojilerinden uzak duran birisi olarak java diyorum. Aslında diğer seçeneğini işaretlemek isterdim : c++ veya python gibi diller de gayet kullanışlı "bence"

C# neden tercih etmiyorum: çünkü kapalı kaynak.. Bu ne demek: bir gün microsoft çıkıp battığını veya bu dili kaldırdığını desteğini çektiğini sölese C# çılar ne yapacaklar ?

Bu olay biraz da kapalı kaynak & açık kaynak tarafında nerede yer aldığınıza göre değişir. Hayatında linux kullanmamış birisi için c# süperken, linuxu default sistemi olarak kullanan birisi java diyecektir.

26.08.2009 14:48 PM

valla microsoftun batması ütopik  yani

26.08.2009 14:52 PM
Mehmet
Mustafa Kemal Üniversitesi | Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Java platformdan bağımsız olduğu için tabiki java. Ama bunun yanında c# makine diline çok yakın özellikle otomasyon sistemlerinde c# kullanılması daha iyi olur. Ama her yerde çalışabilecek özellikle son zamanlarda 3g teknolojisi denilen yüksek telefon hızlarından sonra java dahada önem kazanacak. Çünkü java ile yazdığınız program telefonda bilgisayarda heryerde çalışır...

Bu mesajı
1 kişi beğenmedi
26.08.2009 14:58 PM
Mehmet
Mustafa Kemal Üniversitesi | Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Birde javanın en kıçık en kötü yanı. Büyük harfle yazılması gereken bir kodu küçük harfle yazsanız programınız çalışmaz. Ama C# böyle değil.

örnek

System.out.println("java"); yerine

system.out.println("java"); yazsanız çalışmaz....

26.08.2009 14:59 PM
Murat
Bilkent Üniversitesi | Bilgisayar Mühendisliği
Aslinda su mu ve ya bu demek biraz zor. C# tercih eden yerler var java tercih eden yerler var. Microsoftbir cok kucuk yazilim firmasina seminer vs. duzenleyerek .net ortamini kullandirtmaya yoneltior, zaten arastirirsaniz ikisinin de kullaniminin yaygin oldugunu gorursunuz.
Ama Javanin bn bircok avantajini gordum, cok guzel hazirlanmis apisi var, tutoriallar harika, bunun yaninda ibm den cok guzel destek almakta ve cok sayida toolkit bulunmakta ibm tarafindan hazirlanmis. Benm cok isime yaramisti, C# yazsam baya efor sarfetmem gerkecek bazi programlari Java yla bu supportlar sayesinde cok daha efficient bi sekilde yazmisimdir.
Ama dedigim gibi Turkiyede bircok yazilim firmasi .net platformunu kullanior. Yani demek istedigim bu kisinin kendi tercihinden cok piyasaninntercihine bagli. Ister windows kullan, istersen linux ve macos, isverenin istegi senin seciminde belirleyici olacaktir. Ama su varki Java da C# da basit diller. Ne C deki gibi pointer, memory allocation vs. gibi dertlerle ugrasmiorsn. Garbage olayi gibi coder i rahatsiz eden gereksiz ayrintilara dalmiorsn. O nednele bnce ikisininde de ii olman yarrina olur. Ayrica su da warki C#la Javanin syntax da cok benzer, tek yapman gereken ikisininde librarylerine birazcik hakim olman.
ayrica yapabiliorsan java certification ve ya microsoftun sertifikalarini edinmen.
26.08.2009 15:02 PM
Abdurrahman
Yıldız Teknik Üniversitesi | Bilgisayar Mühendisliği

java mı c# mı demek biraz absürd olsa da c# diyorum anacım..

26.08.2009 15:03 PM

ikisinide biliyorum ve C# derim ben ;)

windows'ta artık yawaş yawaş C#'a geçmiş durumda

hem .Net'in iş alanı daha çok

26.08.2009 15:05 PM
Abdurrahman
Yıldız Teknik Üniversitesi | Bilgisayar Mühendisliği
Can Yucel Sahan  demiş ki:

ikisinide biliyorum ve C# derim ben ;)

windows'ta artık yawaş yawaş C#'a geçmiş durumda

hem .Net'in iş alanı daha çok

ama bana genelde javacılar geliyor iş lazım mı abi diye...şöyle bir yanı da var javayı layıkıyla bilen eleman az olduğu için iş imkanın daha çok diyebilirim

26.08.2009 15:11 PM
Mustafa
Bilkent Üniversitesi | Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri

Tabiki Java....

Neden mi?

-Platform bağımsızlığı

-Güvenlik

-Performans

-Kolaylık (daha az komut var C#' a kıyasla)

Ve en önemlisi, iyi derecede Java bilirseniz iyi ve ciddi bi iş bulma şansınız diğer dillerden daha fazladır.

26.08.2009 15:11 PM

günün sonunda her yönüyle java her zaman öne çıkar.

İlk Sayfa « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » Son Sayfa
var uyeara='/uyelerdeara.php'; var grupara='/gruplarda_ara.php'; var forumara='/forumda_ara.php';