Microsoft teknolojilerinden uzak duran birisi olarak java diyorum. Aslında diğer seçeneğini işaretlemek isterdim : c++ veya python gibi diller de gayet kullanışlı "bence"
C# neden tercih etmiyorum: çünkü kapalı kaynak.. Bu ne demek: bir gün microsoft çıkıp battığını veya bu dili kaldırdığını desteğini çektiğini sölese C# çılar ne yapacaklar ?
Bu olay biraz da kapalı kaynak & açık kaynak tarafında nerede yer aldığınıza göre değişir. Hayatında linux kullanmamış birisi için c# süperken, linuxu default sistemi olarak kullanan birisi java diyecektir.
valla microsoftun batması ütopik yani
Java platformdan bağımsız olduğu için tabiki java. Ama bunun yanında c# makine diline çok yakın özellikle otomasyon sistemlerinde c# kullanılması daha iyi olur. Ama her yerde çalışabilecek özellikle son zamanlarda 3g teknolojisi denilen yüksek telefon hızlarından sonra java dahada önem kazanacak. Çünkü java ile yazdığınız program telefonda bilgisayarda heryerde çalışır...
Birde javanın en kıçık en kötü yanı. Büyük harfle yazılması gereken bir kodu küçük harfle yazsanız programınız çalışmaz. Ama C# böyle değil.
örnek
System.out.println("java"); yerine
system.out.println("java"); yazsanız çalışmaz....
java mı c# mı demek biraz absürd olsa da c# diyorum anacım..
ikisinide biliyorum ve C# derim ben ;)
windows'ta artık yawaş yawaş C#'a geçmiş durumda
hem .Net'in iş alanı daha çok
ikisinide biliyorum ve C# derim ben ;)
windows'ta artık yawaş yawaş C#'a geçmiş durumda
hem .Net'in iş alanı daha çok
ama bana genelde javacılar geliyor iş lazım mı abi diye...şöyle bir yanı da var javayı layıkıyla bilen eleman az olduğu için iş imkanın daha çok diyebilirim
Tabiki Java....
Neden mi?
-Platform bağımsızlığı
-Güvenlik
-Performans
-Kolaylık (daha az komut var C#' a kıyasla)
Ve en önemlisi, iyi derecede Java bilirseniz iyi ve ciddi bi iş bulma şansınız diğer dillerden daha fazladır.
günün sonunda her yönüyle java her zaman öne çıkar.