bence dil olarak da dusunme, domain e de profosyonel yasama girince yogunlasabilirsin.
ornegin GIS. ya da embedded sistemler..
o zaman domain'in sana getirecegi dili kullanirsin. tabi orta ve uzun vade icin konusuyorum.
tasarim icin head first design patterns kitabini tavsiye ederim.
2 tarafında kendine göre artıları var sen ne yapacaana karar ver gerisi gelir. ayrıca java bilsen .net bilmiş olursun otomatikman biraz araştırarak.mesela javada bi label yapmak için 3 satır kod yazıyosun c# da sürükleyip bırakıyosun bu bile tercih sebebi olur aslında :P :D
2 tarafında kendine göre artıları var sen ne yapacaana karar ver gerisi gelir. ayrıca java bilsen .net bilmiş olursun otomatikman biraz araştırarak.mesela javada bi label yapmak için 3 satır kod yazıyosun c# da sürükleyip bırakıyosun bu bile tercih sebebi olur aslında :P :D
evet c# taki kolaylık oldukça iyi java öğreniyorum şuan zaten javada uzmanlaşmak c# a oranda daha zor gibi olduğundan java üzerine eğileceğim
bence ABAP. Süper bir dil...
olay aslında java c# dan ziyade j2ee ve .net
dil bakımından bakarsak şu an c# ın üstünlükleri var özellikle .net framework 3,5 ve 4,0 ile gelen versiyonlarında
teknoloji olarak bakarsak evet java paltform bağımsız ve daha esnek bir teknoloji
fakat java ile yapabildiğiniz neredeyse her şeyi .net platformunda da yapmanız mümkün
java zahmetlidir,emek ister,arka planla fazla ilgilendirir,
.net daha kolay,pratik ve arka planlara girmeden de bir application ı rahat bir şekilde çıkartmanızı sağlar
piyasaya bakarsak .net pazar payı olarak daha iyi(türkiye için söylüyorum tabii ki)
java ile daha büyük enterprise sistemler kuruluyor
ama son sistemler de ise .net tercih ediliyor(turk telekom->jsp temelli .nete geçiriliyor)
ösym
ve diğer devlet otomasyonları
sonuç olarak hangisi daha iyi derseniz bir .net developer olarak java benim gözümde daha değerli
fakat bu ülkede .net ten senelerce ekmek yersiniz
iyi bir değerlendirme olmuş teşekkürler
neden her ikiside olmasın
neden her ikiside olmasın
aslında kullanılacak teknoloji projeye göre seçilir bu yönden bakarsak ahmet arkadaşımıza hak veriyorum
lakin büyük bir firma olmadığı sürece teknolojiyi projeye göre seçmek kolay olmuyor
gerek maliyet gerek eğitim açısından
sağlam yazılım mühendisleriniz oracle, microsoft,sun gibi firmalarla çözüm ortaklığınız varsa projeye göre teknoloji seçilebilir bir ürünü kullanırken desteği de önemlidir
Microsoft teknolojilerinden uzak duran birisi olarak java diyorum. Aslında diğer seçeneğini işaretlemek isterdim : c++ veya python gibi diller de gayet kullanışlı "bence"
C# neden tercih etmiyorum: çünkü kapalı kaynak.. Bu ne demek: bir gün microsoft çıkıp battığını veya bu dili kaldırdığını desteğini çektiğini sölese C# çılar ne yapacaklar ?
Bu olay biraz da kapalı kaynak & açık kaynak tarafında nerede yer aldığınıza göre değişir. Hayatında linux kullanmamış birisi için c# süperken, linuxu default sistemi olarak kullanan birisi java diyecektir.