Anasayfa
Beni Hatırla
14
26.08.2010 04:01 AM

kolaylığı açısından c#

çok yönlülük açısından java

hangisi işinize geliyorsa artık.

26.08.2010 11:52 AM
Can
Doğu Akdeniz Üniversitesi | Bilgisayar Mühendisliği
Buse demiş ki:

10 dk'da notepad yazılabildiği gibi, 1,5 - 2 sene arasında oyun da yazılabilir kendisiyle, bu aşamada sınır sizsiniz.
İkinci olarak; adının çekici olması, tutorial kitaplarının kuşe kağıda baskı olması veya halaoğlunuzun bu dili daha önceden kullanması hiç bir dili başarılı yapmaz. bir c# developer olarak söylemeliyim ki(üzülerek) c# türkiye sınırları dahilinde muhteşem bir marketing stratejisi ile tepede durmaktadır(yurtdışı ne durumda bilemiyorum). malum yazılım eğitim kurumlarında bilgisayar açma/kapama düğmesine basamayan adamlara 2-3 aylık bir süre zarfında c# platformu baz alınarak verilen eğitimler akabinde, ecnebilerin front-end developer dediği, benim ise piyasa adamı dediğim bireyler yetişiyor. ve bu insanların bildiği tek şey drag-drop, fazlası değil. java ve c++ ile tanıştığınızda yazılım geliştirme süreçlerinin aslında drag-drop olmadığını kavrıyorsunuz.
Toparlamam gerekirse; c# kötü bir tü kaka bir dil değil evet, bir çok işinizi ziyadesiyle görür. ama 200-250 kişinin yazacağınız programı kullanacağı bir şirkette, veya saniyede onlarca request'in geleceği bir server-client yapısında "adı güzel bunun hafız, ya nasip yazarız biz bu projeyi" dediğinizde işler düşündüğünüz gibi gitmeyebilir. ve bu noktaya geldiyseniz c#'dan öte programlama dillerini keşfetmeniz önem kazanıyor.

Günde 300.000 kişinin kullandığı projelerde de bulundum C# ile programladık.
C# kullanmıyoruz  aslında .NET framework kullanıyoruz bu arada..
Yani VB ilede yazsan Asp ile de yazsan .NET Framework kullanıyoruz.
Java'nın Virtual Machine kullandığı gibi..

Ayağımıza taş gelse Bill Gates'den bileceğiz.. Arkadaşlar güzel olanı alkışlayalım ki arkadakiler ilerlesinler.. Visual Studio gibi başarılı bir IDE var .NET'in arkasında.. 
Diğerlerindede olsun güzel olsun neşeli olsun.. =))  

27.08.2010 23:16 PM

java

27.08.2010 23:17 PM
Aliye
Selçuk Üniversitesi | Bilgisayar Mühendisliği

haskell, javascript

28.08.2010 20:22 PM
Elif
Gaziosmanpaşa Üniversitesi | Bilgisayar Programcılığı

kesinlikle java!!!

28.08.2010 20:27 PM
Mehmet Can
İstanbul Aydın Üniversitesi | Bilgisayar Mühendisliği

Fatih Hoca mı ? Burcu Hoca mı

01.09.2010 18:21 PM
Hakan
Hacettepe Üniversitesi | Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

Bence ikisi arasında kesin bir ayrım söz konusu olamaz, tamamen kullanım alanlarına göre iki arasında geçiş yapılabilir. 

Ama javada platform bağımsızlığı olmasından dolayı biraz öne çıkmaktadır.

03.09.2010 05:34 AM

sonuna kadar c#

Bu mesajı
1 kişi beğendi
04.09.2010 23:22 PM

C# piyasa dilidir, hazırcılığa uygundur, programlama ve algoritma bilmeyen adam bile C# ile programlar. Sürükle - bırak mantığı ve hazır metotlar..

Asıl olay C++'tır. Bunu bilir bunu söylerim.. 

Tabii amaç asıl önemli olan.. Performans için, ustalık için C++ diyorum.

04.09.2010 23:24 PM
Doğu
Çankaya Üniversitesi | Bilgisayar Mühendisliği

javacı daha az. onun için java.

var uyeara='/uyelerdeara.php'; var grupara='/gruplarda_ara.php'; var forumara='/forumda_ara.php';