Anasayfa
Beni Hatırla
10
İlk Sayfa 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » Son Sayfa
Bu mesajı
5 kişi beğendi
07.04.2009 03:33 AM
Omer Orkun
Orta Doğu Teknik Üniversitesi | Bilgisayar Mühendisliği

Gidilmesini şiddetle tavsiye ettiğim Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen müzikal =) Kendi blog'uma yazdığım bir yazının bu müzikali anlatan bir bölümü :)

....silindi....

Gelelim Fosforlu Cevriye müzikalimize :) Oyunumuzun baş karakteri olan Cevriye hanım kızımız aslında bir hayat kadınıdır. Doğduğundan beri anasız, babasız büyümüş, tüm geçimini başlarda çöp toplayarak daha sonraları da vücudunu satarak sağlamıştır ve bu yaptıklarından hiç bir şekilde utanç duymamaktadır. Benim hiç bir zaman namusum olmadı ki namusumu kaybedip namussuz olayım diyecek kadar güçlü, annesi olmadığı için yıldızlardan geldiğine inanabilecek kadar hayalperest bir kadındır Cevriye. İçinde yaşayamadığı çocukluğundan bir parça barındırır, aslında hâlâ çocuktur bir yanı. İsminin fosforlu olması da çok canlar yakmasından değildir hani, bir gün bir baskında kaçamayıp yakalanınca polis komserinin gözlerinin içindeki ışıltıyı görmesi ve ardından fosforlu diye seslenmesi ile yapışır o isim üzerine :) Bizim güzel fosforlu kızımız bir gün hasta bir durumda iken kendisine yardım eden, ona siz diye hitap eden, günlerce evinde kalmasına rağmen ona elini sürmeyen, düşünce suçlusu bir karaktere aşık olur ve müzikalde anlatılan da Fosforlunun yani duygularının olmadığını düşündüğümüz bir hayat kadınının aşkıdır aslında. Tabi ki müzikal Fosforlu karakterinin üzerine dönse de yan karakterleri de es geçmemek lazım. Özellikle Köylü Güllü karakteri en az Cevriye kadar akılda kalıcı hatten bazen Cevriye'yi bile bastıran bir karakterdir. Güllü özellikle mezarlık fantazisi olan :), Cevriye'yi hiç çekemeyen bunu da gayet açık bir şekilde gösteren, argo ve küfürü sanat derecesinde iyi kullanan bir karakterdir =). Bu özellikleri ile müzikalin bir çok bölümünde Cevriye'nin bile önüne geçer. Diğer bir karakter ise Barba dır. Gül yüzlü, rum ve olayların çoğunun geçtiği meyhanenin sahibi olan bu karakter mahalledeki her erkek gibi Cevriye'ye aşıktır. Ancak yaş yetmiş, iş bitmiş felsefesinde olduğu için Cevriye'ye elini sürmez ancak her türlü zorlu durumda Cevriye'nin yanında olur. Bir de unutmadan Kantocu Sümbül ve Zombi Recep vardır. Kantocu Sümbül Osmanlı yıkılmadan önce sarayda kantocu olan şu anda da İstanbul'un en ünlü randevu evlerinden birini işleten, Fosforlu ya aşkın bir yalan olduğunu, hayattaki tek gerçeğin para olduğu fikrini aşılamaya çalışan, bunu yaparken de bir yandan da Fosforlu nun haline dayanamayan, oyunun eğlenceli karakterlerinden birisidir. Zombi Recep ise Fosforlu ya abayı yakmış, mahalle kabadayısıdır. Fosforlu hiçbir erkeğin olmadığı gibi onun da olmak istemez. Bu konu ile ilgili oyunda Cevriye için şöyle denir: "O kimseyi aldatmaz, çünkü kimsenin olmaz" Daha önceden de demiştim ya Cevriye'nin hiç namusu olmamıştı ki namusunu kaybedip namussuz olsun =) Ara ara mantıksızlıklar da yok değildi oyunda. Mesela oyunun geçtiği dönem 1920-1930 civarı olmasına rağmen, şarkıların bir kısmında İstanbul'un köprüsünden bahsediliyordu :) Ancak mantıksızlıklar hep bu tip küçük şeyler olunca, bu kadar güzel bir oyunda onları da görmezden gelmek zor olmuyor. Sonuç olarak, bana kalırsa herkesin en az bir kere izlemesi gereken, başları çok neşeli sonu ise biraz hüzünlü biten bir oyun...

....silindi....

Son Düzenleme: Omer Orkun Duztas @ 07.04.2009 03:34
22.10.2009 01:59 AM
Omer Orkun

Tiyatro sezonu açılmışken geçen sene hiç rabet görmeyen bu başlığımı tekrar canlandırayım dedim :P

Bu mesajı
1 kişi beğendi
22.10.2009 02:01 AM
Umut

ya önümüzdeki 100 oyunda kapalı gişe oynuodu bilet bulamadım :(

22.10.2009 02:01 AM
Yavuz
Orta Doğu Teknik Üniversitesi | Endüstriyel Elektronik

ya gitmek için  can attığım ancak hiçbir oyuna bilet yok:S bütün biletleri bitmiş satışa çıkar çıkmaz alacağım giden bütün arkadaşlarım ve tanıdıklarım tavsiye ettiler takipteyim:)

Bu mesajı
2 kişi beğendi
22.10.2009 02:04 AM
Omer Orkun

Gösterime girmeden 13 gün önce saat 9 da satışa çıkıyor biletler. Eğer tam 13 günce saat 8.40-8.45 gibi kızılay gişesinin önünde sıraya girerseniz güzel bir yerden bilet bulabilirsiniz ;)

22.10.2009 02:04 AM
Hakan Selcuk
Orta Doğu Teknik Üniversitesi | İnşaat Mühendisliği

çok güzel oyun

22.10.2009 02:05 AM
Galip
Orta Doğu Teknik Üniversitesi | Şehir ve Bölge Planlama

mükemmel bir oyun şiddetle tavsiye edilir:) 

22.10.2009 02:06 AM
Işıl
Orta Doğu Teknik Üniversitesi | Okul Öncesi Öğretmenliği

gişeye gerek yok, my bilet kullanın yeter :) yoksa internet satışına sonra mı baslıyorlar?

22.10.2009 02:06 AM
Yavuz
Orta Doğu Teknik Üniversitesi | Endüstriyel Elektronik
Omer Orkun Duztas  demiş ki:

Gösterime girmeden 13 gün önce saat 9 da satışa çıkıyor biletler. Eğer tam 13 günce saat 8.40-8.45 gibi kızılay gişesinin önünde sıraya girerseniz güzel bir yerden bilet bulabilirsiniz ;)

aynı şey internetten bilet alırkende geçerlidir sanırım.13 gün öncesinden sabah 7.00 de bilgisayarımızı açarsak bilet bulabileceğiz galiba.ben 28 inde ıslıkçı ya bilet aldım bakalım onada güzel dediler.ama fosforlu cevriye elimden kaçamaz açılır açılmaz bileti alacağım:D

22.10.2009 02:09 AM
Omer Orkun
Yavuz Kaplan  demiş ki:
Omer Orkun Duztas  demiş ki:

aynı şey internetten bilet alırkende geçerlidir sanırım.13 gün öncesinden sabah 7.00 de bilgisayarımızı açarsak bilet bulabileceğiz galiba.ben 28 inde ıslıkçı ya bilet aldım bakalım onada güzel dediler.ama fosforlu cevriye elimden kaçamaz açılır açılmaz bileti alacağım:D

internet biletleri saat 9:05 te satışşa giriyor normalde. Ancak sisteme yüklenme olduğu için almak biraz daha gecikebiliyor :) Tecrübe ile sabittir :)

İlk Sayfa 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » Son Sayfa
var uyeara='/uyelerdeara.php'; var grupara='/gruplarda_ara.php'; var forumara='/forumda_ara.php';