Kurmacadır. Çok hoş. Okuyunuz. ( Bir facebook grubundan çalıntıdır.:)
- Abi bayaadır görüşemedik. Naber, nası gidiyo?
- Eh işte, fena değil!
- Noldu hayrola, biraz sıkkın gördüm seni!
- Valla ne yalan söyliyim, öyleyim.
- Hayırdır abi nedir sorun, karı-kız meselesi mi yoksa lan? Abi boşver ya, sana kız mı yok olum, erkek adamsı...
- Heh! dur abi orda.
- Nerde?
- Erkek adamda.
- Birader sen iyi misin? Dur lan, yoksa başka bi erkek mi varmış? Abi gidip dövelim.
- Tamam sakin ol! Kimseyi dövmüyoruz. Mesele başka bir erkek olması değil. Kavga edecek bir şey varsa o da kendi erkekliğimiz.
- Nası yani, sen fazla Fayt Kılab izlemişsin herhal. ihihi... Ne diyon abi, kendimizi mi dövelim yani? Nesi varmış erkekliğimizin?
- Bir şeyi yok tabii canım, neyi olacak? Sorun varsa zaten ya başka bir erkektedir, ya da kadınlarda, pardon karı-kızda... Biz her zaman kavgaya hazır, güçlü, dosdoğru erkeklerizdir. Gerekirse erkekleri de kadınları da bir güzel döveriz. Yok abi ben böyle bir rolü oynamak istemiyorum...
- Abi sen de bizi canavar yaptın ha! Eğer onu soruyosan, bak ben kendi adıma kadına şiddet olayına karşıyım abi. Ama yani canımızı sıkan bir durum olduğunda biz de karı gibi oturup ağlayacak mıyız abi, naptın ya? Erkek adam ağlar mı abi?
- Niye ağlamasın ki, niye her zaman güçlü ve dayanıklı görünmek zorundayız, niye duygularımızı olduğu gibi ifade edemiyoruz ki? Bu kasıntılarımız yüzünden kadınlarla doğru düzgün iletişim bile kuramıyoruz. Ama suç onlarda di mi, ah şu kadınlar, onları anlamak ne mümkün!
- Ama öyle değil mi abi, sürekli konuş konuş dur, sürekli bir sorun, sürekli yakınma! Bir yerde insan bıkıyor.
- Di mi halbuki ne gerek var? Biz ona sevgimizi vermişiz, onun yanındayız, koruyoruz onu, kendini güvende hissedeceği bir omuz veriyoruz di mi! Ne güzel seks yapıyoruz, mutlu ediyoruz onları, di mi! Ve sonuçta erkekler sağlam, kadınlar da sürekli yakınıyor... bu kadar basit!
- E tabii bizim de sorunlarımız var abi, iş güç, koşuşturmaca, sinir stres, illa onlara da yansıtıyoruzdur. Ama abi bunlardan niye rahatsızsın ki bunlar gayet normal şeyler?
- İş-güç, sinir-stresin karşılığının, dayak, taciz, tecavüz, cinayet olarak dönmesi gayet normal şeyler değil mi?
- Bilader bizimle ne alakası var bunların, bu saydıklarını yapanlar psikopat abi!
- Yok değil, bir gün her erkek bu gibi şeylerden birisini yapabiliyor hayatında, bir düşünsene sokağa çıktığında bir erkek tarafından tacize uğramamış bir kadın var mı? Etrafındaki kadınlara bir sorsana?
- Benim anamı bacımı taciz edecek adamın ben
- hop orda dur, sen hiç sokakta başka kadınlara yiyecekmiş gibi bakmadın mı? Hayatında bir kere bile bir kadını sözle ya da başka şekilde taciz etmedin mi?
- Abi şimdi o başka, hem ona taciz denmez ya, ee, işte...
- Emin ol, o cinayeti işleyenin de tecavüz edenin de kendince haklı gerekçeleri var. Ama ben artık bıktım bunlardan. Ben gece yarısı yürüdüğümde karşı kaldırımda giden kadının endişelenip adımlarını sıklaştırmasından rahatsızım. Kadınları sürekli taciz eden, sırf iktidarını sarstı diye bir kadını, hayatındaki kadınlardan birisini dövecek, öldürecek kadar zavallı birisi olmak istemiyorum. Bir travestiyi, bir eşcinseli sırf benden farklı diye dövüp öldürmek istemiyorum.
- Hop! Sen de orda dur, ne travestisi, ibnesi olm, ne diyon lan sen, iyice top olmuşun ha! Onların hepsi hasta abi, normal değil ki onlar!
- Anlaşıldı, o psikopat, bu hasta, şu normal değil diye liste uzayıp gidecek. Belli oldu...
- Abi bırak şimdi bunları ya, bak ben senin derdini anlıyorum da nereye varacak bu söylediklerin onu anlamıyorum. Yahu bu işin çözümü basit, kadınlarımızın güvenliğini adam gibi korusa şu devlet bunların hiçbiri olmıycak. Bi de eğitim abi, etrafta o kadar...
- Zaten adam gibi korundukları için başlarına bunlar geliyor olabilir mi sence? Kadınların ve farklı cinsel yönelimleri olanların belki korunmaya değil de, rahat bırakılmaya ihtiyaçları vardır.
- E birader, sen de amma işkillisin haa, yav sen ne biçim bi adam olmuşsun? Hiç erkek adam böyle saçmalıklarla uğraşır mı?
- Vallahi ben uğraşmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Bu errrkek adam rolü bana çok ağır geliyor. En çok bizi eziyor bu rol. Farkında mısın bütün bu erkeklik şovu diğer erkeklere karşı yaptığımız, bizim kendimize yaptığımız şeyler. Sırf güçlü görünmek için, ne kadar çok kadınla ve amma sert seviştiğini ya da ne kadar çok içki içtiğini anlatmak için, kaç kere yalan söylemişsindir, bir düşünsene? Bunlara gerek var mı? Sence hayat bu kadar basit mi? Bütün bu kasıntılıklara ne gerek var? Kime neyi ispatlamaya çalışıyoruz?
- Valla sen öyle söyleyince aklıma askerlik geldi, ben en çok orda rahatsız olmuştum bu kim daha erkek diye yapılan gösterilerden. Ulan ortada karı-kız yok, kime artistik yapıyon? Ne salak tipler vardı yaa..
- Halbuki hep kadınlar birbirinin kuyusunu kazar derler, aslında erkekler en çok birbirinin düşmanı. Çünkü daima birbirlerini zayıf düşürmek için fırsat kolluyorlar. Hep diğeriyle rekabet içinde ince hesapların peşindeler. Bu askerlik meselesini daha önce konuşmuştuk, hatırlasana, askere gittiğimizde bütün bu askerlik teranesinin komple yalan olduğu üzerine az mı çene yorduk? Bütün bu vatan sağolsunların, en büyük askerlerin, korkusuz nefer hikayelerinin palavra olduğunu az mı konuştuk?
- Eee, neyse, askerliğe girmeyelim şimdi, geçti gitti işte, kurtulduk, diğerleri düşünsün hacı. Heehhehe.. Yav hadi çıkar ağzındaki baklayı noldu, dönme mi olacan söyle! Vallaha bizim çocuklar bunu duyduğunda bayaa şaşıracaklar herhalde ahahaha..
- Tamam söyleyeyim. Tüm bu erkek muhabbetleriyle, dayılanarak yürümelerle, otobüste bacaklarını açarak oturanlarla, nara atanlarla, birbirlerine el şakası yaparak ilkokul çocukları gibi neşelenen koca koca adamlarla, sikerim sokarım diye küfredenlerle, çocuklarını korkutan adamlarla, kızlarını-eşlerini döven babalarla, bir kafede bir kadın arkadaşımla oturduğumda hesabın hep benim önüme getirip koyulmasıyla, benden küçük birisinin güya hürmetten ötürü abi diye hitap etmesiyle, kadınlara öncelik vermek için kapıyı açmakla, bütün bu yapaylıklarla, bu uyduruk sahte hayatın güçsüz erkeklerinin çok güçlüymüş gibi ortalıklarda poz kesmesiyle, kısaca erkeklik hallerinin hepsiyle sorunum var. Bunlarla uğraşmaya karar verdim.
- Sen harbiden fena rahatsızmışın be abi..
- Evet rahatsızım. Çünkü bu durumlar karşısında rahatı yerinde gibi görünen erkeklerin hiçbiri kendisine dönüp de bir bakmıyor. Oysa biraz kurcalayacak olsalar hayatta karşılaştıkları bütün meselelerin altında bu erkeklik hallerini bulacaklar. Bu güç olma saplantısının bize çektirdiği acıları, bu egemen olmak için hayatta verdiğimiz tavizleri ve düştüğümüz komik durumları biz erkekler birbirimize ne zaman itiraf etmeye başlayacağız? Bizler nasıl bir dostunun omzuna yaslanıp ağlamayı bile beceremeyen bir garip varlıklar haline geldik?
- Valla sana kolay gelsin ne diyim. Ben bunları düşünücem merak etme. Hadi, eyvallah!
-Görüşürüz.
çok güzelmiş
her türlü okumam
hiç bi türlü okumam.
çok uzun bee
kurmacadır dan sonrası yok bende
öf üşendim