Anasayfa
Beni Hatırla
-11
FORUMLAR > SİYASET & GÜNCEL > Müslümanları Kızdıracak Afiş
06.02.2012 16:22 PM
Hürkan demiş ki:

• Gözünde tesettür olmayan erkek, kadınlara suç buluyor Bedeninde tesettür olmayan kadın, erkeklere ahlaksız! diyor.. Herkes karşı tarafı suçluyor Allah, karşı cinsiyeti değil, kendini koru! diyor.. Allah, erkeğin gözüne, kadının bedenine tesettür emri vermiş. (alıntı)

06.02.2012 21:20 PM
Murat
Kırıkkale Üniversitesi | Elektrik-Elektronik Mühendisliği

benzer afiş ve tartışmalar, İsviçrede yapılan referandumda ve  "minarefobi" olarak adlandırılan anlayış içinde gündemdeydi.

Radikaldeki bir yorum dikkatimi çekmişti ve hala güncelliğini koruyor bana göre :

bazaryan

2/12/2009

22:51

Avrupa'nın tanrıya karşı tahammülü kalmadı

20. yy'ın ortalarından itibaren batı dünyasında (özellikle Avrupa'da) tanrıtanımazlık yani ateizm, hızlı bir şekilde yükselişe geçti. Bunlara eğer deistleri, agnostikleri, scientolojistleri vs. de eklersek bu oran daha da yükselebilir. Bu görüşlerin bazıları tanrıyı yadsır, bazıları yadsımaz. Fakat hepsini ortak noktası dinleri yadsıyor oluşları. Avrupa Birliği toplumlarının %18'i tanrının varlığını yadsıyor. Birliğe üye olmamış Avrupa toplumlarında da bu oran hiç azımsanacak kadar değil. Fransa toplumunun %32'si kendini ateist, diğer %32'si ise agnostik olarak nitelendiriyor. Çek Cumhuriyeti'ndeki ateizm oranı da %30'u geçiyor. Bunu %25'lerle Almanya, İngiltere, Belçika, Hollanda, Lüksemburg, İsveç ve Estonya izliyor. İsviçre'de oran nisbeten daha az, %10-15 arası seyrediyor. Papa'nın karargahı, Katolikliğin beşiği İtalya'da bile ateizm patlaması yaşanıyor. Gerçi bu oranların stabil olduğu söylenemez fakat benim kanaatimce, özellikle Avrupa'da, artık tanrıya daha bir şüpheyle bakıldığı kesin. Avrupa artık geri dönülemez bir (dinler üzeri toplum) olma yolunda ilerliyor. Belki de gelecek yüzyıllarda tüm ibadethaneler sadece sanat şaheseri müzeler olarak kullanılacak. Avrupa'daki bu oranları biliyoruz çünkü orası Avrupa. Çünkü adamlar aklınıza gelebilecek her şeyin hesabını tutuyor, istatistiğini yapıyor. Gelişmiş olmak ve medenileşmek bu olsa gerek. Ben eminim ki eğer doğu toplumlarında da bu tip istatistikler yapılsa, çıkacak olan sonuç herkesin dudağını uçuklatacak cinsten olacaktır. Atıp tutmayı çok iyi biliyoruz. En iyi yaptığımız iş. Doğu ile Batının farkı bu olsa gerek. Onlar rakamlarla konuşuyor, biz ise kulaktan kulağa oynuyoruz. Fakat uzaya giden onlar, biz değil. Adamlar insan ırkını başka galaksilere taşıma peşinde ve bu işler için milyarlarca dolar bütçe ayırabiliyorlar. Batılılar emin olmadıkları hiçbir şey için 1 sent bile vermezler, biliyor olmanız lazım. Biz daha neleri tartışıyoruz. Dünya batarken adamlar yukarıdan bize el sallayacaklar, biz de birbirimizi yiyiyor olacağız o an. Sadete gelirsek. Dinler üzeri bir toplum kurma yolunda ilerleyen Avrupa'da, bu tarz referandumların sonuçları bana hiç şaşırtıcı gelmiyor. Yükselişe geçen ırkçılığı da geçici, yüzeysel ve ekonomik olarak yorumluyorum. Avrupa, metodik ırkçılığı çoktan aştı. Çünkü bu uğurda çok kan döküldü, çok fazla kayıp verildi, ve en önemlisi ekonomileri çöktü. En önemlisi diyorum çünkü, ben daima insan merkezli olmayı seçmişimdir, fakat bu biraz duygusal kaçıyor. Ne yaparsak yapalım tek gerçeğin ekonomi olduğu gerçeğini yadsıyamayız. Ya da yadsımak aptallık olur biraz. Avrupa'da metodik ırkçılığın tekrar hortlamasını kesinlikle beklemiyorum. Tanrı tanımayan bir Avrupalıdan bir ibadethaneye onay vermesini bekleyemezsiniz. Bir araştırın, acaba Avrupa'da yeni kilise inşa ediliyor mu? Ya da ediliyorsa da ne sıklıkta ediliyor? Talep yoksa, veya talep azalıyorsa neden edilsin ki? İsteyen ibadet eder, isteyen etmez, isteyen tapınak inşa eder, isteyen etmez. Fakat özellikle Avrupalılar, ellerine geçen demokratik haklarını sonuna kadar kullanırlar. Bizden ayrıldıkları en önemli nokta bu. Bir Avrupalı, satanistler için tapınak hakkı verir, vermiştir de. Gidin gezin. Fakat gün gelir de satanistlerin bir tehdit oluşturduğu kanısına varırsa, tapınaklarını başlarına yıkar. Bunu anlamak lazım. Bir düşünsenize, bundan 1 asır sonra Avrupa'daki tüm kiliselerin müze olarak kullanıldığını, ve kiliselerden daha fazla cami bulunduğunu ve camilerin tümünün de ibadete açık olduğunu. Bunu görmek için alim olmak gerekmez. Dinler üzeri bir toplum kurmak isteyen Avrupa, Avrupalıktan çıkar. İnşa ettiği her şey başına yıkılır. Onlar bizim gibi günü yaşamıyorlar. Bir sonraki milenyumun hesabını yapıyorlar. Ve insan ırkının geleceğini de sadece onlar düşünüyorlar. Yani daha geniş düşünüyorlar. Evrensel düşünce bu olsa gerek. Bu yüzden de duygusal yaklaşamıyorlar. Duygusal yaklaşamadıkları için de bu tarz kararlar verebiliyorlar. Bir Avrupalıyı anlamak kolay olmasa gerek. Avrupa'da bazı bölgelerde kiliselerin çan sesleri yasaklandı. Bu yaklaşım gün geçtikçe çoğalıyor. Kulağınıza komik geliyor değil mi? Bir dönem, özgürlükler ülkesi Fransa'daki tüm üniversitelerde (kışkırtıcılığın önüne geçmek için) tüm dini semboller yasaklandı. Yani öğrenciler haç, hilal, şaday (davut yıldızı) vs. gibi dini semboller içeren kolyeler takamaz hale geldiler. Hatta dövmelerini bile gizliyorlardı. Zannedersem bu yasak halen devam ediyor, emin değilim. Yani kendi dini için bile bu kadar hoşgörülü olmayan Avrupa'dan, başka bir dine hoşgörü göstermesini beklemek bence çok ama çok komik. Adam çan sesini yasaklıyor, anlamak bu kadar mı zor? Ezan sesine neden hoşgörü göstersin ki? Avrupa koskoca bir karanlık ve bağnaz Ortaçağ yaşadı. Din yüzünden adamların başına neler geldi. Cadı avları, giyotinler, işkenceler, mezhep savaşları. Bir de üstüne üstlük Haçlılar furyası. Yüzyıllarca süren savaşlar, kayıplar, harcanan altınlar. Hepsi din uğruna, Papa'nın tek bir emriyle. Avrupa belki bir çok konuda çifte standart uyguluyor fakat ben, din konusunda uyguladığını düşünmüyorum. Müslümanlar hiç alınmasınlar çünkü artık Avrupa'nın tanrıya karşı tahammülü kalmadı.

İnanışların Avrupadaki Dağılımı : Wikipedia

var uyeara='/uyelerdeara.php'; var grupara='/gruplarda_ara.php'; var forumara='/forumda_ara.php';