Anasayfa
Beni Hatırla
-1
FORUMLAR > SİYASET & GÜNCEL > Wikipedia 5 $ bağış talep ediyor.
Bu mesajı
1 kişi beğenmedi
19.11.2011 01:27 AM
Salih
Gazi Üniversitesi | Gazetecilik

Vikipedi kurucusu Jimmy Wales'tan bir rica
Google'ın bir milyona yakın sunucusu olabilir. Yahoo'nun 13.000 gibi çalışanı vardır. Biz, 679 sunucuya ve 95 çalışana sahibiz.

Vikipedi, dünyada en çok ziyaret edilen 5. site ve sunucularımız 450 milyon kişinin her ay milyarlarca sayfa gösterimi ile hizmet vermektedir.

Ticaret iyi bir şey. Reklam da kötü değil. Fakat bunların ikisi de buraya ait değil. Vikipedi'de olamaz.

Vikipedi özel bir şey. Bir kütüphane ya da halka açık bir park gibi. Zihin için bir tapınak gibi. Vikipedi, bilgimizi başkaları ile paylaşmak, öğrenmek, düşünmek için hepimizin gidebileceği yerdir.

Vikipedi'yi kurduğum zaman, ona reklam afişleri ekleyip kâr amaçlı bir firma haline getirebilirdim. Fakat bundan daha farklı bir şey yapmaya karar verdim. Geçen yıllar boyunca onu dayanıklı ve sıkı tutmak için çok çalıştık. Biz görevimizi yerine getiriyoruz, diğer görevleri ise başkalarına bırakıyoruz.

Eğer bu yazıyı okuyan herkes 5 dolar bağışlasaydı, yılda sadece bir gün bağış toplamamız gerekirdi. Fakat herkes bağış yapmıyor. Bu önemli değil. Her yıl yeterli sayıda insan bağış yapmaya karar veriyor.

Bu yıl, lütfen 5 dolar, 10 avro, 1000 yen veya ne kadar yapabilirseniz bağış yapın. Sizler, Vikipedi'yi koruyup ayakta tutabilirsiniz.

Teşekkürler,

Jimmy Wales
Vikipedi'nin Kurucusu

Türkiye'den yardım  eden olur mu? Ben sanmıyorum. 

19.11.2011 01:28 AM
Tayfun Tamer
Abant İzzet Baysal Üniversitesi | Bilgisayar Programcılığı

yıllardır istiyor.yoldu milleti

Bu mesajı
3 kişi beğendi
19.11.2011 01:30 AM

Vikipedi'yi, yani Türkçe Wikipedia'yı kapatacaksa olabilir. Cehalet fışkırıyor Türkçesinden, İngilizcesi oldukça sağlam olsa da.

19.11.2011 01:32 AM
Salih
Gazi Üniversitesi | Gazetecilik
Tayfun Tamer demiş ki:

yıllardır istiyor.yoldu milleti

ciddi mi ya :D

ben ilk kez gördüm ve şaşırdım. anlamsız oldu bu başlık o zaman. :D

19.11.2011 01:39 AM
Osman
Dumlupınar Üniversitesi | Seramik Mühendisliği

Bu wikipedia hepimizin verin 5-10.sevaptır garibana

Bu mesajı
1 kişi beğenmedi
19.11.2011 01:43 AM
Hasan
Gazi Üniversitesi | Metal Öğretmenliği

Titan Saadet Zinciri mi laa bu !! 

Bu mesajı
1 kişi beğendi
19.11.2011 01:44 AM
Serhat
Gazi Üniversitesi | Metal Öğretmenliği

cimbomlular gibi bunlarda dileniyor 

Bu mesajı
1 kişi beğendi
19.11.2011 01:44 AM
Tayfun Tamer
Abant İzzet Baysal Üniversitesi | Bilgisayar Programcılığı
Salih demiş ki:

ciddi mi ya :D

ben ilk kez gördüm ve şaşırdım. anlamsız oldu bu başlık o zaman. :D

böyle bide ibre vardı hatta işte 0 dan bilmem kaç dolara kadar.yardım yapılırken ibre yükseliyodu.yazıda hep aynı hiç değişmiyo :D arada kaldırıyolar işte

19.11.2011 01:45 AM

"Allah versin" isminde wikipedia başlık maddesi açıyorum şimdi.

19.11.2011 01:45 AM
Hasan
Kocaeli Üniversitesi | Türk Dili ve Edebiyatı

Veren aptalımsılara sesleniyorum. %70 bilginin kulaktan dolma, kaynak olarak ne idüğü belirsiz internet olarak gösterilen bilgicik! ağacına bağış yapmayın. Ne bileyim gidin 5$'a korsan kitap alın.

var uyeara='/uyelerdeara.php'; var grupara='/gruplarda_ara.php'; var forumara='/forumda_ara.php';