Anasayfa
Beni Hatırla
0
FORUMLAR > SİYASET & GÜNCEL > seçim barajı düşürülsün mü?
İlk Sayfa 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » Son Sayfa
01.02.2011 07:15 AM
Abdurrahman
Ondokuz Mayıs Üniversitesi | Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

seçim barajı hakkındaki görüşleri yazalım..

Bu mesajı
3 kişi beğendi
8 kişi beğenmedi
01.02.2011 07:29 AM
Uğur
İstanbul Üniversitesi | Veteriner Hekimliği

%25 Olsun....

Madem eksilediniz öyleyse sizin için %24'e düşüreyim...

Tamam tamam hadi sizin güzel hatırınız için %22,5 olsun...

Bakın %20'den %1 aşağı inmem...

Vazgeçtim %50 olsun hiçbir parti giremesin meclise

Son Düzenleme: Uğur Sini @ 02.02.2011 08:35
Bu mesajı
2 kişi beğendi
01.02.2011 08:00 AM
Barış
Celal Bayar Üniversitesi | Bankacılık ve Finans

böle iyi biraz yükseltilsin milletvekili saysı azaltılsın 550 millet vekili var ne zaman tbmm tv yi açsam toplasan 100 kişi yoktur..

Bu mesajı
3 kişi beğendi
5 kişi beğenmedi
01.02.2011 09:34 AM
Sakine
Abant İzzet Baysal Üniversitesi | Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

Kürtlerin temsiliyeti konusunda hep laf edilir. Aslında ilk laf edilmesi gereken bu seçim barajı nedeniyle AKP' li Kürt vekillerinin bölgeyi gerçekten temsil edip etmediği lakin milliyetçi bir önyargıyla bunu kimse söylemez. %10 barajı olmasaydı AKP' li Kürt vekillerin önemlice bir kesimi bulundukları yerde olamayacaklardı. Hakları olmayan bir temsiliyeti %10 seçim barajı nedeniyle üstlerinde taşıyorlar eğreti bir elbise gibi. Eğer bir Kürt temsiliyeti tartışılacaksa farklı partiye verilen oylarla seçilmiş vekillerin temsiliyeti tartışılmalı. %10 barajı ile iktidara geldik diyen başbakanımızın "değişmezliğin çekiciliği" ne kapılmasını hepbirlikte izliyoruz.Genel seçimler geliyor fakat hala %10 barajı ve Siyasi Partiler ve Seçim Yasasındaki anti-demokratiklikler yerinde duruyor. Hal böyle olunca vicdanları rahatlatacak bir seçim olmayacağı ortada.

Peki barajı kaldırılırsa ne olacak; AKP meclis çoğunluğunu elde edemeyecek ve yeni seçilen meclis başbakanın arzu ettiği "halk katılımını sağlayacak" tabloyu arz etmeyecek.

Bu mesajı
3 kişi beğenmedi
01.02.2011 09:36 AM

hayır

Bu mesajı
1 kişi beğenmedi
01.02.2011 09:42 AM
Ali
Barış demiş ki:

böle iyi biraz yükseltilsin milletvekili saysı azaltılsın 550 millet vekili var ne zaman tbmm tv yi açsam toplasan 100 kişi yoktur..

sonuna kadar katılıyorum sana hocam..

Bu mesajı
2 kişi beğenmedi
01.02.2011 09:43 AM

arttırılsın.

01.02.2011 09:52 AM
Sakine
Abant İzzet Baysal Üniversitesi | Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

seçim barajı ile vekil sayısını karıştırıyoruz zannedersem. Hayır diyenlerin açıklaması bu yönde lakin o başka bir seçim kanunuyla düzenlenmekte. İllerin çıkaracağı Milletvekili sayısı nüfusuna göre değil seçmen sayısına göre yapılmalıdır burda sizinle hemfikirim. Beşikteki çocuk sayısı bile milletvekili sayısını etkiliyor. Seçim kanununun 4. maddesi değişmesini istediğiniz. Görevi kötüye kullananlarının cezasını seçim barajına takılan, halkı temsil etmek isteyen vekil adayları çekmemeli diye düşünüyorum.

01.02.2011 09:58 AM
Tolga
Anadolu Üniversitesi | İlköğretim Matematik Öğretmenliği

kişilere oy verilmesinin taraftarıyım...

01.02.2011 09:58 AM
Tolga
Anadolu Üniversitesi | İlköğretim Matematik Öğretmenliği

kişilere oy verilmesinin taraftarıyım...

İlk Sayfa 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » Son Sayfa
var uyeara='/uyelerdeara.php'; var grupara='/gruplarda_ara.php'; var forumara='/forumda_ara.php';