Anasayfa
Beni Hatırla
1
FORUMLAR > MÜZİK TEKNOLOJİSİ VE PRODÜKSİYON > Ev kayıdı için ses kartı?
İlk Sayfa 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » Son Sayfa
Bu mesajı
1 kişi beğendi
13.01.2008 15:31 PM

evde kayıt ortamını sagladım. ses kartım eksik. ne önerebilrsiniz? bilgisi olan armı? bayadır dışında kaldm bu teknolojik gelişmelerin...

şöyle içinde güzel bir de mikser bulunan ses kartları türemiş diye biliyorum? hayalimdeki 16 kanallı bir ses kartı ne kadardır? markası nedir? nasıl edinebilirim? 

13.01.2008 15:36 PM
Cagri
Orta Doğu Teknik Üniversitesi | İnşaat Mühendisliği
kesinlikle hiç tereddüt etmeden  roland edirol ua-25 derim.  yok param az diyorsan m-audio fast track derim ben.
13.01.2008 15:41 PM
fiyatları nedir bunların? birde bilgisayar etkileyecektir performansı doğal olarak. minimum bilgisayar konfigurasyonu ne olmalı?
13.01.2008 15:50 PM
Cagri
abi bu usb ses kartı olacağı için çok belirgin etkileyeceğini sanmıyorum.fiyatları da şöyle ki roland edirolün 400-450ytl arası bir fiyatı var, m-audio nun ise onu tam hatırlamıyorum ama 250-300 arası olmalı.

edirol'ün özelliklerini ayrıntılı olarak burdan öğrenebilirsin

http://www.roland.com/products/en/UA-25/index.html
13.01.2008 16:00 PM
input kanal sayısı yüksek olan bişi biliyormusun? hücüm kayıt yapılabilecek? 1000 ytl ye kadar yol var gözüküo. bi kaç arkadaş toplaşıp alcaz...
13.01.2008 16:24 PM
Cagri
@tolda roland almaman söylenirken sebeb olarak ne söylendi sana yani neden almamalıymışsın??
Son Düzenleme: Cagri Yilmaz @ 13.01.2008 16:27
Bu mesajı
1 kişi beğendi
13.01.2008 18:24 PM
Talha
Orta Doğu Teknik Üniversitesi | Havacılık ve Uzay Mühendisliği
ev kadını okudum yaa :D bu ne die şaşırdım allahım koptum
13.01.2008 18:24 PM
Cagri
büyük ihtimalle sana söylenen modeli ua-4fx evet bu alette bunun gibi sorunlar var fakat edirol bildiğin gibi birkaç tane ua  modeline sahip ve bunlardan en yenisi ve ev kayıt sistemi için en ideal olanı da ua-25 kendi preampı var ve oldukça da başarılı.
stüdyo konusuna gelince zaten stüdyo ortamında ua serisine bakılmaz bile çünkü kanal sayısı yetmeyeceği için akustik davul kaydı yapılamaz bu seriyle o zaman da fa serisine bakılır ve oda oldukça başarılıbir üründür.

size ua-25 ile yapılmış birkaç kayıt örneği yollamak istiyorum:

http://www.myspace.com/serginal
13.01.2008 18:39 PM
Adil
Orta Doğu Teknik Üniversitesi | Bilgisayar Mühendisliği
sanirim bu basliktaki gereksinimlere pek uygun olmasa da soyleyebileceklerim sunlar: yogun miktarda kanal kayit almayacaksan, cogu alt seviye ses karti isini karsilar (urun destegi duzgun ve saglam bir ses karti oldugunu varsayarsan). Analog-Digital converterlari onemli olmaz yani o kadar. 96000 khz sample rate 24bit'te digital  islemlerini duzgun halletsin, gerisi diger ekipmanlarinin cesitliligine  kalir. Mesela duzgun bir ses karti olup midi teknolojisinden faydalanmayan birini hayal bile etmek istemiyorum :)

cok sayida kanaldan canli audio kayit alacaksan iyi bir ram ve islemci, kayitlarini projelerini saklamak icinse buyuk bir harddisk gerektigi zaten soylenmis. Onun disinda kafana cok sey takma bence, sonucta en iyisini alsan bile bu ise deneyime bakiyor biraz da, farkli urunlerin arasindaki farki hissedebildigin zaman daha iyi seceneklere yonelebilirsin. Ne kadar tecrubeli oldugunu da bilmiyorum tabi, ama saticilarin gaza getirmeleriyle hareket etme, kulagin ne zaman neyi istiyorsa onu sec, cok daha rahat edersin.

Ayrica bakiniz: muziktek.net forumlari. Aradigin cevaplari orada da bulabilirsin, pek cok kisi sendekiyle benzer durumlarla karsilasiyor.

14.01.2008 03:50 AM
:) teşekkürler arkadaşlar. yanlış anlamayın ancak biliyorum bu dediklerinizi. bilmediğim ise marka siz biliyorsanız model fiyat:) 16 kanllı marka fiyat özetle? bilgisayarım 4gb ram ve 500 gb harddisk hersey tamam. gitar amfilerinden elektronik davula kadar her sey de tamm ses kartı ne alayım?? o kaldı bir tek...
İlk Sayfa 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » Son Sayfa
var uyeara='/uyelerdeara.php'; var grupara='/gruplarda_ara.php'; var forumara='/forumda_ara.php';