elemanları İzmirli olan bu grubu bilen, dinleyen ya da duyan var mı merak ettim.
dinlemek isteyen bu adresten dinleyebilir:
yorumlarınızı bekliyorum
2 sene once tanıstım kendileriyle. o zamanlar isimleri in progressdi. cok iyi guruptur favorimdir. arada bi izmire onları dinlemeye giderim o derece iidir ve sırff onları dinlemeye izmire giden tanıdıklarım var.
yakında albumleri cıkcak 3 parcalarını dinledim baya iiyi parcalar.
bigun izmir oozedayım. arkadasım "sittir et anemiyi, dungeonda in progress diye bi gurup cıkıyor superler, onları dinleyelim." dedi. o sırada yan masada ersin karabulut ile umut sarıkaya oturuyordu o ayrı konu. nese gittik dinledik superdi. gece saat 4 artık son sarkıları. en sevdigim sarkılardan biri olan without you i am nothing girdiler ve makine yorumuyla dinledigim o without you i am nothing hayatımda dinledigim en guzel sarkıydı.
2 sene once roxy muzik gunlerinde 3. oldular.
konser haberlerini yazacağım buradan:)
izmirli süper bi grup :) zeytinli perfomansları çok süperdi valla halen daha hafızamda :)
detaylı bilgi almak isteyenler
www.makineband.com ve www.makinefanclub.com dan bakabilir...
bu aralar dungeonda çıkmıyorlar ara verdiler programa albüm çalışmaları malum =)
Genelde bu tarz rock yapan grupları dinlemem ama bu kadar insan sevince bir şans vermek istedim. Myspacelerindeki "Sonu Yok" u dinledim. Benim için ilk ve son dinleyişim oldu. Şarkıda sözlere gelmeden önce dımbır dımbır gitarların arasında kadın sesi mi erkek sesimi olduğunu anlamadığım o oryantalist çığırış da neydi dedim. Hadi bu doğu ezgileriyle rock müziği birleştirme klişesini geçtim, sözler de kurtaramadı. Sözlerde metaforun gözünü çıkarmışlar. Ne hayallerin gölgesi ne de yalnızlığın kıyısı kalmış. Açıkcası biraz ağır eleştirmiş olabilirim ama kitlelere kendini duyurmak ve müziğini devam ettirmek isteyen gruplar için böyle eleştiriler de yapılması gerektiğine inanıyorum.
grubun tarzı industrial buda elektronik öğelerin de bulunması demek bu tarzda da türkiyede yapan pek yok...